Umišljeni bolesnik ozdravio u Korčuli

Grad Korčula (pa i otok, osim Vele luke) boluje od nedostatka kazališnih predstava. Nekada je svako mjesto na otoku imalo svoju kazališnu družinu, održavane su i smotre kazališnih amatera otoka Korčule. Ostao je samo Velolučki pučki teatar koji Korčuli svake godine izvede po neku predstavu. Bilo je tako i u petak, 26. listopada 2012. u organizaciji Centra za kulturu gostovao je Velolučki pučki Teatar izvedbom predstave Umišljeni bolesnik (prema tekstu J.B.Moliereu), koji nije mogao do kraja odglumiti bolest, jer je publika željna komedije ozdravila, i češće aplauzom nazdravila susjedima iz Vele luke.

Da su bili željni predstave iz ovog žanra svjedoči i činjenica kako je dvorana Doma kulture bila puna.
 Umišljeni bolesnik iz Vele luke je pretvoren i prikazan kroz uloge (70 posto od Moliereua) kazao nam je voditelj teatra Tonći Surjan,jer su događaji lokalnog karaktera i govora približeni ismijavanju nekadašnjih medicinskih neznalica koji preko glavnog lika umišljenog bolesnika Zdravka kojeg glumi Ivica Alić ukazuje i samozvane (nažalost i priznate) moćnike našeg vremena koji svojim ugnjetavanjem ističu sebe,koliko u obitelji toliko i u društvu.

Da nije lako okupljati na probama i putovanjima ovako veliku ekipu kazao nam je voditelj: Tonči Surjan, podatkom da je većina glumaca i pomoćnog osoblja radilo ljeti u turizmu,a onda tri puta tjedno u kasnim večernjim satima uvježbavali uloge.Nažalost,ovaj jedini otočki teatar se sam financira, a putovanje je skupo,tako da se oni sami snalaze na razne načine i oduševljavaju publiku.
 U predstavi su glumili :Ivica Alić (Zdravko-umišljeni bolesnik), Marija Anić(Svemira-Zdravkova sestra) Leposava Vlašić (Jadranka-žena Zdravku), Hani Žuvela(Marijana-Zdravkova kćer), Ivana Prizmić (mlađa kći Lucijana), Tina Alić (Anđelina-kućna pomoćnica) Ivo Burmas(Marin), Đanko Šeparović(dr.Fušman),
Tiho Dragojević (Mirko Fušman grijeh), Zoran Mirošević
(Dr.Salamander), Ante Cetinić (pravni savjetnik Šveps), Tomislav Šeparović (Ivić-bolničar).
Režija: Siniša Miletić, scena:Miljenko Surjan, Emil Oreb i T. Šeparović, šaptačica:Danka Dragojević, kostimograf: Arminija Šeparović i inspicijent: Lea Marinović.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje: