U Lumbardi zatvoreno odlagalište smeća Kokojevica

Nakon trodnevne borbe protiv vatre i gustog smrdljivog dima na odlagalištu smeća Kokojevica u Lumbardi, Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša privremeno je zatvorila tu deponiju zbog opasnosti od ugroze zdravlja ljudi.

Na Kokojevici otpad odlažu općina Lumbarda i grad Korčula a iz lumbarajskog komunalnog poduzeća „Mindel“ mole pučanstvo da do daljnjega ne odlažu smeće u kontejnere jer se zbog nemogućnosti odlaganja kontejneri ne mogu prazniti. Iz “Mindela” javljaju kako će “o svim daljnjim mjerama, radnjama i novonastalim situacijama građani biti pravodobno obaviješteni putem javnih medija i oglasnih tabli”.

Spomenuta odluka nadležnog Ministarstva nije dugoročno rješenje jer je sanacija Kokojevice dugotrajni proces ali građanima istočnog dijela otoka Korčule nije ponuđena mogućnost gdje će do ponovnog otvorenja deponije odlagati kućno smeće te ovih dana posebno uvelo skinuto cvijeće s grobova.

tekst i foto : Nikola Perić

Pošalji dalje:

5 komentara “U Lumbardi zatvoreno odlagalište smeća Kokojevica

 1. P Denoble (Uredi)

  Pa bar uvelo cvijece s groblja bi se moglo jednostavno reciklirati. A i vrijeme je da se uvede zabrana plasticnih vrecica u trgovinama.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. kukumica (Uredi)

  Kakva nebriga i nemar! Fuj. Mozes misliti, zatvorili privremeno! Kao da ce u tjedan dana smisliti novo odlagaliste! Ma sram ih sve bilo, leni, nesposobni i nemarni. A oni koji i zive na otoku a dio su tog trovackog lanca su dodatno i glupi jer i sebe i svoje truju.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. kontraš (Uredi)

  Ala da. Imat ćemo sezonsko odlagalište. Radit če samo liti, ka i sve u ovem gradu. U međuvremenu smeće možete bacat di ko stigne i zna. Evo ja preporučam nekoliko mista: isprid Općine, isprid policije, isprid Doma zdravlja, isprid sudova, itd. Možda onda naši nesposobni političari počnu koristit mozak i radit štogod.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Carmina Burana (Uredi)

  Evo jutros di god pogledam smeća ima na bacanje,žalosno je vidit onakve kontejnere koji su onako okruženi smećem potencijalno leglo zaraze. E sad ja pitam Marka Milata što uopće on čini na onom radnom mjestu? Koga vraga nisu to smeće zatrpavali pijeskom kako je bilo i dogovoreno? Ja redovno plaćam komunalnu naknadu i očekujem da mi se za tu cijenu omogući normalno odlaganje otpada. Jeli previše tražim???

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. kukumica (Uredi)

  Marko Milat je nedavno unaprijedjen u koordinatora za smece za cijelu Dalmaciju! Znajuci sto se sa smecem zbiva tamo gdje je on direktno odgovoran, zanima me sto su bili kriteriji za unapredjenje. Nisam nimalo zlocesta, ali kad se radi o otpadu, radi se i o zdravlju i stime treba profesionalno i brizno.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.