Uvedeno Prometno redarstvo

U okviru Gradske uprave Korčule uvedena je nova služba Prometno redarstvo u kojoj je Roberto Kolić,dosadašnji komunalni redar koji je kroz stručnu obuku u organizaciji Policijske akademije iz Zagreba osposobljen za rad iz područja sigurnosti cestovnog prometa,taktike i metodike postupanja u nadzoru i upravljanju prometom na cestama, prekršajne odgovornosti,kao i osnova komunikacijske kulture.Kako se očekuje,konačno će doći do poboljšavanja prometnog reda na području Grada Korčule,te olakšavanja posla prometnoj policiji.Zamjenik korčulanskog gradonačelnika Franc Stenek kaže,da će Prometni redar na terenu,prvo putem upozorenja,a onda uz novčane kazne,provoditi prometni red,isto tako ima ovlasti kažnjavati vozače za nepropisno parkiranje,narediti premještanje nepropisno parkiranih vozila paukom,a posebnu će pažnju posvetiti uvođenju reda u zaustavljanju dostavnih vozila.Parkirališta o kojima brine gradska tvrtka KTD Hober d.o.o. nisu pod ingerencijom prometnog redara,osim mjesta za invalide gdje može izricati kazne za neovlašteno parkiranje na mjestu za invalide s 700 kn,dok se 500 kn naplaćuje kod nepoštivanja prometnog znaka,a kazna od 300 kn naplaćivat će se za razna nepropisna parkiranja.Kazne koje se naplate na mjestu prekršaja ne ulaze u evidenciju i ne donose kaznene bodove.Ako se kazna ne plati,ulazi u dosje Prekršajnog suda i može rezultirati kaznenim bodovima.Kazne koje naplati prometni redar idu u Gradski proračun,dok su iznosi koje naplati policija prihod Državnog proračuna.

Prometno redarstvo je u Gradu Korčuli ustrojeno i implementirano kroz projekt „inteligentnog prometnog redarstva“koji je provedenuz pomoć i podršku riječke tvrtke Ri-ing.d.o.o.,za što je nova gradska služba utemeljena na cjelovitom informacijskom sustavu koji omogućava kvalitetno dokumentiranje prekršaja Dobivanjem odgovarajućih podataka o počiniteljima prekršaja Gradska uprava će voditi prekršajni postupak izdavanjem odgovarajućih dokumenata poput obveznog prekršajnog naloga,zahtjeva za dostavu podataka,dopisa sudu, zahtjeva za prisilnu naplatu i sl.

Tekst i foto : Nikola Perić – DV

Pošalji dalje:

5 komentara “Uvedeno Prometno redarstvo

 1. maslačak (Uredi)

  reda će bit samo ako se nabavi pauk,lipo ti odnese auto i onda si prisiljen platit i to odmah,jedino će se tako naućit reda,a ove kazne i slično sumnjan da će dat velikog rezultata…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. kontraš (Uredi)

  Baš lipo … a nova parkirališta nisu napravili. A kad doje lito, onda će lipit tikete samo domaćima. Umisto policijota imat ćemo Kolića.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. smetalo (Uredi)

  Da, sve je to lipo, ali nešto mi baš ne ide u glavu.
  Ako je dio ceste u Sv. Nikole (odvojen bijelom crtom), namjenjen za pješake, kako Kolić a i policija misli tu unjeti reda kad se čak na tom prostoru nalaze i od suda vozila? I to sve lipo odobreno i označeno propisnim znakom. Gdje je tu logika, da se cijela cesta za pješake učini sigurnom te je osmišljen i odvojen je prostor za sigurno kretanje pješaka, a zatim ih se prisiljava da zbog službenih vozila suda moraju napustiti taj prostor i hodati po kolniku?
  Kakve veze ima kad netko močan na prostoru za pješake stavi oznaku da je to mjesto rezervirano za službena vozila suda sa sigurnošću pješaka?
  Jel to znači da pješaci moraju stupiti na kolnik da bi zaobišli vozilo suda i tako se dovesti u opasnost jer je ipak prioritet da sudac ne učini dva tri koraka više ili da ima lipo osiguran besplatan parking? a tek mame sa kolicima i malom djecom? Ma tko ih šiša, sud je ipak sud, zar ne?
  I koliko to službenih vzila uopće ima sud?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Replay (Uredi)

  Ako imaju u planu očistit grad od auta,zanima me kako če nagovorit ljude što žive u starom gradu ili pu sv. Nikole da parkiraju na novi parking koji se gradi u potoku……hm,ako se izgradi

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. kukumica (Uredi)

  Pa sta ih imaju nagovarati? Ako ikada zaista grad dobije parking, onda svi auti van grada u taj parking, i tacka. I pocinje pesacki raj! Ma ko to moze ne voljeti?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.