Kokojevica i dalje blokirana

Kokojevica i dalje blokirana, gradsko smeće se nalazi u kamionima Hobera, a izlaz se traži u privremenom odlaganju u blatski deponij- Sitnica.

Deponij Kokojevica kojeg je državna inspekcija zbog izbijanja požara zatvorila 30.listopada ove godine i dalje je blokirano a smeće iz gradskih kontejnera prikupljeno posljednji put u petak uskladišteno je u vozilima Hobera i tamo stoji jer se još ne zna- kuda s njim?

Sreća je, kažu Korčulani, da nije više tako toplo jer smeće toliko dugo nebi moglo ostati uskladišteno u vozilima. Prema riječima gradonačelnika Mirka Duhovića Grad Korčula je uputio molbu općini Blato,zamolivši da do otvaranja deponija dopuste odlaganje smeća s istočnog dijela otoka. Općina Blato je zatražila pismeni dopis a nakon što načelnik konzultira općinsko vijeće donijet će odluku – hoće li i može li primit smeće s Korčule –

U međuvremenu Grad i općina Lumbarda u suradnji s komunalnim tvrtkama poduzimaju sve da se odblokira deponij.

Do sada je na mjestima požara nasuto 1,7 tisuća kubika rasutog materijala. Međutim vatra na deponiju još nije ugašena a opasni se dim i smrad širi unaokolo. Dok se smetlište ne ugasi državna inspekcija,doznajemo, neće dati dozvolu za ponovno otvaranje Kokojevice.

Ako Korčula i Lumbarda ne uspiju privremeno preusmjeriti svoje smeće u Blato ili pak na neku drugu lokaciju ugušit će se u otpadu.

Korcula News

Pošalji dalje: