Glas hrvatskog ponosa za Gotovinu i Markača!

Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog tribunala u Den Haagu 16. studenoga 2012. izreći će pravomoćnu presudu u predmetu Ante GotovinaMladen Markač. U znak podrške hrvatskim uznicima u Den Haagu i obrane digniteta Domovinskog rata, a posebno vojno-redarstvene operacije Oluja, Hrvatski svjetski kongres (HSK) u četvrtak, 15. studenog 2012. u 18.11 sati provodi i poziva na globalnu akciju “Glas hrvatskog ponosa“.

Hrvatski svjetski kongres stoga poziva sve članove, hrvatske udruge, katoličke misije i zajednice, institucije, društva kao i sve ljude dobre volje diljem svijeta da se 15. studenoga u 18.11 sati okupe na gradskim trgovima, u crkvama, na radnim mjestima ili gdje god se u tom trenutku našli, te da iz svega srca zapjevaju hrvatsku himnu “Lijepa naša”.

“Posebice pozivamo hrvatske radijske postaje diljem Hrvatske, BiH i iseljeništva da u 18.11 sati, dakle u simbolično vrijeme kojim se ujedno prisjećamo dana pada gradova heroja Vukovara i Škabrnje, u svom programu odsviraju hrvatsku himnu. HSK istodobno pozdravlja akciju ‘Zajedno i dostojanstveno za istinu’ svih udruga stradalnika Domovinskog rata te braniteljskih udruga i Sindikata branitelja Hrvatske koji pozivaju na svetu misu u Zagrebačkoj katedrali u četvrtak 15. studenoga u 19 sati, a nakon toga na cijelonoćno bdijenje te zajedničko čekanje drugostupanjske presude generalima Markaču i Gotovini.

Taktovi ‘Lijepe naše’ izraz su hrvatskoga ponosa i domoljublja, želje za slobodom i neovisnošću, demokracijom i pravdom. Upravo su tim mislima bili vođeni generali Ante Gotovina i Mladen Markač, baš kao i svi ostali hrvatski branitelji, kada su štitili hrvatske domove i ognjišta od napada i zločina srpskog agresora i paravojnih četničkih postrojbi. Dignimo glas ponosa. Zastanimo na trenutak i sjetimo se dan uoči pravomoćne presude Anti Gotovini i Mladenu Markaču, najčasnijih i najponosnijih trenutaka iz novije hrvatske povijesti.

Vjerujemo da će pravda pobijediti i doći na svoje. Neprihvatljivo je da se sudi hrvatskim generalima zbog navodnog zajedničkog zločinačkog poduhvata. Domovinski rat je u cijelosti bio oslobodilačka vojna operacija. Pokažimo svijetu i budućim naraštajima da je, kako god na kraju glasila presuda Haškog suda, hrvatski narod ponosan na ljude koji su obranili i oslobodili svoju domovinu. Njihovu žrtvu nikada nećemo zaboraviti“, stoji u pozivu Hrvatskog svjetskog kongresa.

Pošalji dalje: