Korčulani domovini

Jučer, u četvrtak 15. studenog u 17.45 na Plokati u Korčuli je u organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca branitelja Domovinskog rata – Korčula organiziran skup s ciljem “pružanja podrške hrvatskim uznicima u Den Haagu i obrani digniteta Domovinskog rata, a posebno protivljenju nazivanja vojno-redarstvene operacije Oluja udruženim zločinačkim pothvatom”.

Točno u 18.11 sati, oko 200 okupljenih Korčulana zapjevalo je hrvatsku himnu a organizator je nakon prigodnog obraćanja okupljenima pozvao na cijelonoćno bdijenje i zajedničko čekanje drugostupanjske presude.

A još u ponedjeljak 12. studenog u korčulanskoj katedrali počele su molitve pred Presvetim Oltarskim Sakramentom za hrvatske generale. Klanjanja je predvodio župnik don Frano Kuraja a u molitvi zajedno s okupljenim vjernicima upućivao Bogu molitvu za oslobađanje generala, ali i za domovinu Hrvatsku i njezine branitelje koji su podnijeli osobnu žrtvu za njezinu samostalnost.

Jutros, kada je u cijeloj Hrvatskoj nastupila euforija nakon oslobađajuće presude generalima mnogi su korčulani spontanim okupljanjima i uz domoljubne pjesme proslavili konačnu pobjedu pravde.

Oko 18 sati na Plokati je nastupio orkestar HGD “Sv. Cecilija”.

Na Spomeniku, građani od jučer donose svijeće kojima se pridružuju zajedničkom sjećanju na žrtve Vukovara i obilježavanju Dana sjećanja na Vukovar (18. studenog sukladno odluci Hrvatskog sabora od 29. listopada 1999.) kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode.

T.A.

Pošalji dalje: