Dino Matković sam čistio podmorje

U protekla dva mjeseca iskusni ronilac Dino Matković iz Korčule je sam dobrovoljnim radom postepeno čistio morsko dno ispred istočne rive. U tom periodu u 62 sata pod morem i do 22 m dubine sakupio preko 275 vreća raznog otpada (najviše boca limene i plastične ambalaže, 22 automobilske gume i 31 kamionsku gumu). Sve je dignuto s rive i kamionima prebačeno na odlagalište smeća u Blatu,dok one najveće kamionske gume čekaju pomoć dizalice.

Dino Matković je poznat po radu,a manje po priči, jedino nam je priopćio da je ovo tek dio njegove višednevne akcije na čišćenju morskog dna. Sve njegova aktivnosti pratili su i zaposlenici Lučke uprave iz Korčule, izrazivši mu zahvalnost na čišćenju podmorja korčulanske operativne luke, i skoro svako popodne malo po malo sistematski čistio s dna, i smeće punio u vreće koje je donirala Poljoprivredna apoteka Agraria iz Korčule.

Frano Fabris, predsjednik Ekološko Ronilačkog kluba Korčula ističe kako je Dino i do sada kao član kluba grupno sudjelovao u mnogim aktivnostima čišćenja podmorja, koje klub vrši svake godine pred početak turističke sezone. S ovom njegovom samostalnom akcijom ponosi se i klub,građani, ekolozi i ronioci,zahvalnim se riječima obratio Frano Fabris, jer je nakon dugo godina napokon prodisalo morsko dno istočne Korčulanske luke te omogućilo povratak morskog života.

Tekst i snimak : Niko  Perić

Pošalji dalje:

4 komentara “Dino Matković sam čistio podmorje

  1. Boris Marelić (Uredi)

    Bravo Dino Dinota za godišnju nagradu Grada Korčule

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.