Veliki Glazbeni Petak u Korčuli

Protekli vikend i početak tjedna Korčula priča o velikom glazbenom događaju,održanom u petak navečer (23. studenoga 2012.) pod nazivom SUSRET KLAPA MARTINOVO LITO.
Pred prepunom dvoranom Doma kulture u Korčuli održan je peti susret klapa Martinovo lito u organizaciji Centra za kulturu Korčula i pokroviteljstvom Grada Korčule uz sufinanciranje Dubrovačko-neretvanske županije.

Susret je otvorio zamjenik gradonačelnika Korčule Franc Stenek, zahvalivši se izvođačima koji se rado odazivaju na pozive za sudjelovanja, te naglasio kako je organizacijom već pete godine za redom „Martinovo lito“u Korčuli postalo tradicionalno okupljanje vodećih hrvatskih klapa u znak štovanja blagdana Sv. Martina i njegovanja klapske pjesme u Korčuli.

Puna dva sata publika je uživala u nastupima ženske klape Škerac i Tiramol iz Korčule,te muških klapa Kumpanji iz Blata i Subrenum iz Župe Dubrovačke. Na kraju večeri sve su klape zajedno s publikom otpjevale pjesmu „Ljubavi moja,anđele moj“ a u znak zahvale za sudjelovanje zamjenik gradonačelnika im je uručio kristalne plakete i zbirku zabavnih melodija korčulanskog pjesnika i skladatelja Dinka Andrijića Jerkova u kojoj se nalaze originalne note kompozicija nastalih u Korčuli u vremenu od gotovo trideset godina.

Niko  Perić

Pošalji dalje: