Nastavlja se korčulanski vandalizam

Na svakom koraku možemo danas vidjeti tragove nebrige i neurednosti okoliša grada Korčule,nažalost i uništavanja od nepoznatih počinitelja ili više njih. Još su nam u sjećanjima krađe skutera, uništavanje srednjovjekovne kule, krađe višestoljetnih kamenih stupova i brončanih ploča na stupovima javne rasvjete.

Najnovije je uništavanje reklamnih tabli. Među njima velika tabla uz rub ceste prema trajektnom pristaništu, koja se je isticala rasvjetom uz pogon sunčane energije. Za tu tablu imamo sve potrebne dozvole, kaže Gregor Zupet vlasnik tvrtke Korčula projekti, koji su samu tablu platili 20.000 kn. Prvi put je bila razbijena u noći 4. studenog 2012, priča Dario, kada su većim kamenjem probili tablu i oštetili plexi panele i bateriju.

Tabla je bila uređena, da bi danas nakon 4 dana nakon obnove doživjela potpuno uništenje uz štetu veću od 10.000 kn. Nudimo nagradu od 2.000 kn za svaku informaciju koja će nas dovesti do počinitelja, nada se Dario Cocović, koji podnosi i kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Kako ni prethodni vandalizam nije otkriven, za očekivati je da će Policija raditi na otkrivanju kriminalaca, koji ni malo ne poštuju gradsku i tuđu imovinu.

Tekst i snimak: Niko  Perić

Pošalji dalje: