Dodjela nagrada sudionicima natječaja Priče naših starih

Dodjela nagrada učenicima nagrađenih likovnih i literarnih radova za sudjelovanje u natječaju Priče naših starih održat će se u srijedu, 12.12. 2012. godine u 17.30 sati, u atriju Doma Kulture u Korčuli.

Natječaj je organiziran u suradnji Gradske knjižnice Ivan Vidali u okviru Mjeseca knjige s temom međugeneracijske solidarnosti i Turističke zajednice Grada Korčule te Turističke zajednice općine Lumbarda. Stručni žiri kojeg čine Stanka Kraljević iz Turističke zajednice Grada Korčule, Milojka Skokandić iz Gradske knjižnice Ivan Vidali i Josipa Favro izdvojio je ukupno 18 nagrađenih literarnih i likovnih radova.

Osim dodjele nagrada upriličit će se izložba svih radova pristiglih na natječaj,čitanje nagrađenih radovauz klapsko pjevanje i prigodno čašćenje. Molimo da se svi učenici koji su sudjelovali u natječaju, njihovi učitelji i roditelji odazovu u što većem broju.

Na natječaj je pristiglo sveukupno 51 rad, od toga iz OŠ Petra Kanavelića iz Korčule 29 i iz Lumbarde 2 skupna rada. Iz OŠ Ante Curać Pinjac iz Žrnova 6 radova i OŠ Smokvica PŠ Čara 2 rada. Iz OŠ Vidovec iz Vidovca 1 rad te iz OŠ Zadarski otoci iz Zadra ukupno 11 radova. Ususret obilježavanju Mjeseca knjige predlažemo suradnju s Gradskom knjižnicom Ivan Vidali u Korčuli, OŠ Petra Kanavelića iz Korčule, OŠ Ante Curać Pinjac iz Žrnova i ostalim područnim osnovnim školama na području Turističke zajednice Grada Korčule.

Naše bogato kulturno naslijeđe i tradicije otoka Korčule obvezuju nas da djecu upoznamo s vrijednostima koje smo baštinili iz prošlosti ovoga podneblja. Da bismo to ostvarili dužnost nam je poticati djecu da na njima najzanimljiviji način otkrivaju tradicije i njihov značaj. Želja nam je da našoj djeci od najranije dobi prenosimo osjećaj poštovanja prema kulturnim dobrima i prirodnom okolišu te ljubav prema očuvanju kulturne baštine i tradicija našeg otoka, folklornih običaja pa i usmene predaje.

H.T. – TZ Korčula

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Dodjela nagrada sudionicima natječaja Priče naših starih

Komentari su zatvoreni.