Vinko Kapelina HDZ-ov kandidat za gradonačelnika

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a Grada Korčule, članovi Gradskog odbora tajnim su glasovanjem birali između dvoje kandidata – Andrije Fabrisa ispred Temeljne organizacije HDZ-a Korčula i Vinka Kapeline ispred TO HDZ-a Žrnovo.

Vinko Kapelina izabran je sa 13 glasova prema 10 kao HDZ-ov kandidat za budućeg gradonačelnika Grada Korčule.

T.A.

Pošalji dalje:

9 komentara “Vinko Kapelina HDZ-ov kandidat za gradonačelnika

 1. lampuga (Uredi)

  Inace je poznato da je Vinko Kapelina stari hadezeovac pa ga je samim time i trebalo nagradit i kandidirat za gradonacelnika.Ipak je on svojim dugogodisnjim djelovanjem stranku zaduzio za to. Poznato je da se u Korculi pojavljuje u jeku turisticke sezone ili zimi svako cetiri do pet godina ovisno kada su raspisani izbori i zasto.Manje od gradonacelnicke pozicije ne priznaje.Sve drugo je manje vise nepoznato.Pliva,Rusija,Rumunjska,Mediteranska…Mozda su to neke od preferenci…Buni me jedino ovo glasovanje u Zrnovu.Bice se zato mali Cebalo i povuka.A bune me bome i lokalni hadezeovci i nista mi ni jasno.A buni me i novi HSP.Valjda i oni imaju svoje razloge ako pristanu na ovakvu koaliciju.Sve u svemu:puno se pije kava i aperitiva svugdi po gradu.Svak sa svakim cakula i kuje.Ali ima i onih koji uvik sve vide i znaju vise nego sto doticni to misle.Nikad naprid i nikad pravo.A vijecnici neka vam skupljaju bodove po gradu.Ma za koga i zasto?Zalosno!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Pero (Uredi)

  Ovo je sada posta savršeni “kreativni nered” hoću reći politički parangal našeg malog mista.

  Na jednoj bandi gosp. Stenek koji još nema zamjenika. ( čeka se koalicijski partner ? ), i koji treba to radno mjesto.

  Na drugoj bandi gosp. Kapelina ( na koga niko ni računa ? ), i kojemu također triba radno misto iako otvara luksuzni restaurant sa najboljim pogledom na stari grad. Može li on ujedinit HDZ ? Mnogi to očekuju od njega.

  HSP se čeka, hoće li koalirat sada sa HDZ-om ? Njegovi glasovi mogu biti ključni, kao i do sada !

  HSLS tj gosp. Vicko Ivančević, hoće li uopće izać samostalno na izbore, nakon posljednjih rezultata ? Najvjerovatnije neka koalicija ovaj put.

  Tu je i gosp. Filippi, ima li snage izaći sam na izbore u ovoj “ludnici od parangala” i iskoristiti trenutno stanje na terenu, ili će koalirati sa nekim. Ipak zbunjuje činjenica da je više lijevo orijentiran a veliki je prijatelj gosp. Kapeline koji je i navodno zaposlen kod njega ?

  Što je sa HSS-om, vječnim krojačem izbora. Teško da će ostati po strani iako su se zvanično raspali, tj. ne postoje više. Ali ne zavaravajmo se sa time, ego i “želja za opstankom” velike trojice neće zaobići ove izbore. Radna mista su najvažnija. Vjerovatno će koalirati opet sa nekim.

  Vjerovatno i izroni još koja nezavisna lista ili kandidat za gradonačelnika. Poneki bivši funkcionar ili neki novi zanesenjak.

  Kako bilo da bilo, pobjeda se ostvaruje u drugom krugu izbora, ali tko prolazi u drugi krug ? SDP neće “fulat” sa svojom vojskom glasača, koji nisu svi zadovoljni radom gradonačelnika ali drže se svojih. U drugi krug imaju svi šanse za ući, i tada se kroji sudbina Korčule za sljedeće 4 godine, pa i duže. Politika je kurva, uvjerili smo se to do sada više puta !

  Možda je i konačno vrijeme za gradonačelnicu ?

  Gradu treba netko tko će smiriti strasti između Korčule i Žrnova, približiti Račišće, Pupnat i Čaru, neutralizirati privatni interes i brinuti za javni interes. Netko tko će se okrenuti nama a ne županiji i Zagrebu koji su ionako pred bankrotom. Netko tko će stvoriti zdravi odnos između poduzetnika i grada, iskoristiti turizam, privredu i otočni potencijal.

  Pitam vas sada TKO je ta osoba ?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Norant1968 (Uredi)

   Tko je ta osoba ? pa svi smo mi ta osoba, pametnom dosta….

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Korkyranin (Uredi)

  Stvarno mi ni jasan ovi HDZ Korčula, nudi im se ovi mandat gradonačelnika “ko na pijatu” a oni plasiraju Kapelinu, ma za kojega vraga njega, ko da se ni pokaza u pravome svitlu do sad ?! Opet ćemo morat birat manje zlo, judi moji pa da Korčula nema boljega izbora ?!? Stenek ni loš ko čovik ali ima jedan veliki minus, bi je uz Duhovića cili ovi mandat! Meni ode livi-desni uopće ne igraju ulogu, ali opet će se svest sve na to. Hoče li bit neke treče opcije ?!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Norant1968 (Uredi)

   ma meni nisu jasne podjele na live i desne, veće i manje korčulane itd ima ih jako puno, ali ne i one koje su bitne za društvenu zajednicu iako su nam usta puna moralnih vrijednosti i etičkih načela. Dalje nije mi jasno kako zajedno pokrenuti grad kad nemamo temeljnu kulturu komunikacije ne samo među političarima nego opčenito među nama, kad nemamo zajedničke interese, kad gledamo samo osobnu korist i kad politički nismo dorasli preskočiti političke prepreke???, Pero kaže treba netko da smiri strasti između Žrnovaca, Korčulana, Račišćana itd, ja mislim da nama ne treba netko nego da to moramo mi sami mijenjati, ali prvo moramo mijenjati sebe da bi mijenjali društvo u kojem životarimo….

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. Korkyranin (Uredi)

    Točno, ljudima se teško minjat, lakše im je razmišljat ko čopor nego ko pojedinac, tako će omjeri glasova uvik bit isti bez obzira ko je kandidat. Podjele nisu ni loše ali u našemu slučaju su to primitivne podjele. Nemožemo svi isto mislit, ali trebali bi imat koncenzus oko bitnih stvari kad je boljitak grada u pitanju.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
    1. Norant1968 (Uredi)

     da kad bi kojim slučajem imali načelno približne stavove i zajedničke ciljeve onda bi svi zajedno trebali podnjeti teret odgovornosti pak to bi isključilo nama tako dragu rić runjanje i kritiziranje ( nazvao bih teoresko kritiziranje, ajmo nešto kokretno napraviti pa na temelju tog kritizirati druge, ovako čini mi se da je to jedna naša loša navika…. ).

     Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. badija (Uredi)

  Ipak je doslo do promjene u HDZ-u,Sreja za gradonacelnika :):):).
  Nadan se da mi ovi komentar nece bit izbrisan!!!!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.