U Korčuli obilježena 13. godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana

U ponedjeljak poslijepodne ispod spomen obilježja na zgradi Gradske vijećnice polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 13. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Na Trgu Antuna i Stjepana Radića, u organizaciji Gradskog odbora HDZ Grada Korčule okupili su se članova HDZ, simpatizeri i građani koji su odali zahvalnost pokojnom prvom hrvatskom predsjedniku.

Navečer se u katedrali sv. Marka služila Sveta Misa za Domovinu i pok. predsjednika dr. Franju Tuđmana, na kojoj je korčulanski župnik don Frano Kuraja pozvao na molitvu za takvoga čovjeka, državnika i predsjednika, i sve one koji su dali svoju krv i život za domovinu. Nakon one oslobađajuće presude Hrvatskim generalima i oslobađanja Hrvatske u vrijeme predsjednika Tuđmana, 1995. i ove 2012. godine bit će zlatnim slovima upisano u našoj Hrvatskoj. Dogodilo se čudo u oba događaja obratili smo se Bogu, naglasio je župnik don Frano Kuraja, i zahvaljujući Bogu imamo svoju slobodnu i samostalnu Hrvatsku, i nitko ne može osporiti da je dr. Tuđman stao na čelo stvaranja suverene republike Hrvatske, gdje je upotrijebio svu svoju pamet, vojne sposobnosti i vizionarski duh, vodeći domoljube u veliku obranu domovine, koja će nakon njega biti onakva kakvu mi hoćemo, kazao je župnik Kuraja, pozvavši sve one koji sada hoću uzeti Hrvatsku u svoje ruke, moraju dati i krv za Hrvatsku.

Neoprostivo je da se Hrvatska vlast nije danas poklonila grobu dr. Tuđmana i zahvalila Bogu i svima poginulim koji su im pošteno ostavili domovinu, da je izgrađuju, vole i žrtvuju se za nju, a dok ne bude tako, uvijek će nam se događati da imamo dva glasa za tri stranke. Uz molitve za dušu dr. Tuđmana i sve one koje je vodio, svojim je glasom emotivno začinio i Župni pjevački zbor. Predvečer je služena misa i u župnoj crkvi Gospe od snijega u Pupnatu.

Tekst i snimak: Niko Perić

Pošalji dalje: