Nagrade uz Izložbu najboljim učenicima

1Bilo je veselo u srijedu navečer u atriju Doma kulture u Korčuli, gdje su uz publiku, bili roditelji, mentori i učenici OŠ koji su se odazvali zajedničkom pozivu Gradske knjižnice Ivan Vidali Korčula i TZ Grada Korčule i općine Lumbarda, sa svojim literarno-likovnim radovima kroz Mjesec Hrvatske knjige, pod nazivom Priče naših starih.

Kako je uvodno objasnila ravnateljica Gradske knjižnice Tajana Grbin, bila je to tema međugeneracijske solidarnosti, u kojemu smo pokušali da našoj djeci prenosimo osjećaj poštovanja prema kulturnim dobrima i prirodnom okolišu, te ljubav prema očuvanju kulturne baštine i tradicija, folklornih običaja pa i usmene predaje. Prema podacima direktorica ureda TZ Grada Korčule ,Hane Turudić, Povjerenstvo profesorica Milojka Skokandić, Josipa Favro i  Stanka Kraljević su od 51 pristiglih, izabrali 18 radova koje su čitali nagrađeni učenici, dok su nenagrađeni dobili priznanja.

2 3Radovi s iz OŠ Petra Kanavelića Korčula 29 i područne škole Lumbarde 2 skupna rada. Iz OŠ Ante Curać Pinjac iz Žrnova 6, i Čare kao područnog odjela OŠ Smokvica 2 rada. Stigli su i radovi izvan Korčule, iz OŠ Vidovec iz Vidovca 1, te iz OŠ Zadarski otoci iz Zadra ukupno 11 radova, koji su bili izloženi na panoima.

Tekst i snimak : Niko Perić

Pošalji dalje: