Humanitarna priredba Djeca za djecu

U četvrtak navečer u prepunoj dvorani Doma kulture održana je u susret predstojećim blagdanima tradicionalna šesta po redu humanitarna priredba ”Djeca za djecu”, u organizaciji Udruge roditelja djece sa posebnim potrebama «Moje sunce» i Centar za kulturu Korčula.

Pred ulazom u dvoranu bio je postavljen štand prodaje čestitki i ukrasa koje su u svojim kreativnim radionicama izradili članovi i prijatelji Udruge «Moje sunce» čiji je prihod namijenjen rehabilitaciji djece s posebnim potrebama. Publika je bila oduševljena nastupom preko stotinu djece iz korčulanskih škola, a velikim aplauzom zahvaljivali su svim izvođačima: Marin Brčić iz Glazbene škole je izveo na klaviru Trič-trač-polku, a Đina i Jakša duo klarinet, Dječji vrtić Korčula s izvanrednim malim moreškantima, dok je Vrtić Anđela čuvara izveo Zvijezde pričaju i Spavaj mali Isuse.

Popularnu nezaobilaznu melodiju Zvončići izveli su učenici OŠ Petra Kanavelića Korčula, dok su starije juniorke Plesne škole Mila primamljivo plesale mažoretski ples. Djeca iz Pupnata osnovci i Dječji vrtić su oduševili glazbenom igrom Palačinke, dok je na kraju bilo lijepo vidjeti Korčulanske bale, stari ples u izvođenju učenika OŠ Ante Curač-Pinjac iz Žrnova.

Tekst i snimak: Niko  Perić

1 2 3 4 5 6 7

Pošalji dalje: