Foto kritika: Hoćemo li čekat (2)

Poštovani, temeljem foto kritike objavljene na webu ikorcula.net, ali i upita gradskih vijećnika gradonačelniku sa posljednje sjednice Gradskog vijeća tijekom aktualnog sata., osjećam se prozvanim razjasniti određene stvari i izvijestiti uvažene da je program Kotara određen je proračunom Grada Korčule koji za 2012. iznosi „mršavih“ 37.500,00 kn.

Planirana sredstva iz proračuna nisu ni blizu dostatna za realizaciju rasvjete u ulici B. Bernarda (postoji projekt za cijelu ulicu), a kamoli za planiranje sanacije rive Sv. Nikole i drugih komunalnih problema na području Kotara. U Vijeću kotara Stari grad sam od 2003. Prvo kao član, potom kao predsjednik, dobro se sjećam da smo u tim ranijim godina raspolagali sa 170.000,00 kn, a danas su sredstava takva kakva jesu i nastojimo ih u Vijeću Kotara rasporediti prema realnim mogućnostima izvedivosti.

Sredstava Gradskog kotara za 2012. utrošena su na zamjenu 40-godina starih rasvjetnih tijela u ulici Hrvatske bratske zajednice (slike u prilogu) te zamjene rasvjete u ulici Put od luke. (slike u prilogu).

Vijeće Kotara je na svojoj 8. sjednici od 23. studenog 2012. donijelo smjernice programa rada za 2013., 2014., 2015.

U plan za 2013. uvrstilo je sljedeće:
– zamjena rasvjete u ulici Pelavin mir
– zamjena rasvjete u ulici B . Bernarda
– postavljanje rasvjetnog stupa na Buculinu, ulica Maksimilijana Vanke,
– ulica D. Sarnečića, Boerov dvor
– plaža Banje kameni stupovi-stepenice (3 kom.)

Podsjećam da je u programima GK od ranijih godina bilo planirano postavljanje kvalitetnije rasvjete na cijelom potezu ulice B. Bernarda. U svrhu toga Kotar je od strane stručnog projektanta napravio projekt za cijelu ulicu i pregovarao s HT-om o zajedničkom postavljanju rasvjete i DTK mreže zbog podjele troškova. Međutim zbog manjka sredstava nije došlo do realizacije.

Mnogo poštovani gradski vijećnici, uskoro će se donositi Proračun Grada Korčule za 2013. u cilju bolje komunalne infrastrukture učinite „debljim“ proračune mjesnih odbora i Gradskih kotara jer oni to zaslužuju svojom obvezom i funkcijom koja proizlazi iz Statuta Grada i Pravila o radu Gradskih kotara. Međutim, politika gradskog vijeća legitimno kroji proračun i prioritete financiranja, a na građanima je da procjene koliko pravično, logično i u korist javnog dobra.

S poštovanjem,
Predsjednik Gradskog kotara Stari grad
Alan Farac, prof.

DSC00618 DSC00619 DSC02927 DSC02928

Pošalji dalje:

2 komentara “Foto kritika: Hoćemo li čekat (2)

  1. kukumica (Uredi)

    S tim novcima sigurno se ne može sanirati riva Svetog Nikole. No, obzirom da je ista u stanju opasnom po pješake i kupače, mora da postoji neki zakon da se to mora sanirati i da neko odgovara ukoliko se sanacija po život opasne javne površine ne obavi. E taj neko bi onda svoj posao mogao da radi mal ozbiljnije, predanije i bolje. Ko je odgovoran ako se riva tu i tamo sama od sebe uruši?

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. maslačak (Uredi)

    prvo ta podjela na kotare nema smisla…nemogu sv.nikola,borak, i st.grad bit jedan kotar,to je gotovo cili grad di ima masu problema…od banja pa do rive sv.nikole itd….to bi se trebalo razbit u više kotara i da svaki kotar rješava svoje probleme…pravi primjer je kotar sv.antun,koji su puno napravili za istoimeni dio grada,što za pohvalu i primjer ostalima!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.