Godišnja izložba ULUK Korčula

Predsjednik ULUK-aUdruga Likovnih Umjetnika Korčule(ULUK) otvorila je (utorak, 18. prosinaca 2012.) u izložbenom prostoru Gradskog muzeja u Korčuli svoju šesnaestu po redu izložbu članova ove udruge. Uz brojne posjetitelje čestitke za ovu godišnju izložbu je u ime Gradskog muzeja uputila ravnateljica Marija Hajdić, potvrdivši i dosadašnju suradnju s korčulanskim umjetnicima, izrazivši želju,da s istim ciljem potiču i promiču korčulanski likovni izrazi.

Predsjednik ULUKA i sam slikar umjetnik Ante Radovanović Bjondoje podsjetio da je ovogodišnja izložba posvećena nedavno preminulom članu Pavlu Kriletiću „Jordesu“.

ULUK je osnovan 1996.g. s željom da mnogi likovnjaci s ovog područja mogu lakše nastaviti svoje individualno stvaranje, i uz pomoć udruge promicati bogati likovni izraz Korčule, koji je ovdje ugrađen i u vrijeme i stvarnost.Izrazio je zadovoljstvo što su u članstvo ove godine dobili novu akademsku slikaricu Ninu Šestanović iz Lumbarde. Sveukupno je svoje radove izložilo 20 umjetnika: Ante Radovanović Bjondo, Nikola Biliš, Abel Brčić, Hrvoje Kapelina, Tonći Botica, Robert Vegar, Ivan Farac ŠapićAna Bakarić Lučić, Marica AndrijićTino Jurjević, Tomi Visković, Frana Čebirić Bakarić, Nina Šestanović, Ivo Maričić Đani, Valerija Jurjević, Ivanka Kovačić Batistić, Ksenija Filipović, Irena Minga, Melita Visković i Davorin Žitnik.

U proteklih 16.godina ULUK je sudjelovao u obilježavanju značajnih događaja u Korčuli (priređujući aukcije i izložbe,humanitarne akcije) i izvan Korčule.

Tekst i snimak : Niko  Perić

Pošalji dalje: