Božićni nastup Plesne škole Mila iz Korčule

1 2 3 4 Ljudmila JungKorčulani su večeras (srijeda, 19. prosinca 2012.) živjeli u ritmu muzike za ples, prateći u Domu kulture tradicionalni božićni nastup Plesne škole Mila iz Korčule, koju pohađaju djevojčice iz svih mjesta otoka. Ljepotu plesnih pokreta uz prateću glazbu pokazalo je pedesetak djevojčica raznih uzrasta.

Publika je češće nagrađivala aplauzima, uz zahvalnost njihovoj učiteljici Lydmili Jung koja je uspjela stvoriti solidni ansambl,poznat izvan otoka, kojega zovu i traže. Nastupima na regionalnim i državnim natjecanjima (mažoretkinje) osvojile su brojne nagrade. Na večerašnjem nastupu pokazale su stečeno znanje ove sve popularnije ritmičke umjetnosti, što i pokazuju na prigodnim manifestacijama. Svoj božićni koncert ispunile su svojim točkama minime, mlađe juniorke, juniorke i seniorke, uz grupne točke i trbušni ples.

Polaznice plesne škole su na kraju skupa s svojom učiteljicom digli publiku na noge, i tako uz plesno umijeće uvelo svoj otok na najljepši mogući način u božićno vrijeme.

Tekst i snimak : Niko  Perić

Pošalji dalje: