Priopćenje za javnost gradonačelnika Korčule

Gradonačelnik Mirko Duhović je na službenim stranicama Grada Korčule objavio Priopćenje za javnost, koje se odnosi na jučerašnje vijesti o uhićenju prevarantske skupine i putem kojeg objašnjava svoju ulogu u tome.

U napomeni Priopćenja stoji kako je isto poslano “određenim” medijima i internetskim portalima. Pošto iKorcula.NET nije u tom društvu, objavljujemo samo poveznicu na Priopćenje:

http://www.korcula.hr/1849/priopcenje-za-javnost-gradonacelnika-korcule/

Pošalji dalje:

10 komentara “Priopćenje za javnost gradonačelnika Korčule

 1. ANT (Uredi)

  Mirko nije korumpiran i smatram ga solidnim čovjekom, ali žao mi je što moram još jednom konstantirati kako je i on poput mngih naših političara ispao naivnim.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. ANT (Uredi)

  Naivni plaćaju ucjene, kome, to je iz gornje izjave jasno. Narod? nebih rekao da su ni sav narod ni svi političari korumpirani niti naivani, ali korupcija je toliko ukorijenjena da se smatra normalnom pojavom koju dobar dio naroda tolerira.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Polu_Skojar (Uredi)

  Pitanje je bilo i ostalo: Sto lokalna uprava treba, moze i mora uciniti u borbi protiv korupcije i droge na lokalnom nivou?
  Zasto ne cini to sto moze, mora i treba ciniti? Tko hi tu ometa? Cije interese zastupaju na tom planu?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Zdenka Andrijić (Uredi)

  ANT kaže: “Naivni plaćaju ucjene, kome, to je iz gornje izjave jasno.” Dragi ANT, bojim se da vama ništa nije jasno! Ili vam je toliko jasno da želite da nama bude – nejasno! Kompliciram? Da. Kad već nisam korumpirana, priuštit ću si da budem komplicirana:) Samo mi se ne da biti naivnom:)

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Mediaveli (Uredi)

  Triba počet od zabrane nošenja darova likaru, popu i učiteju. A unda pu gori.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Polu_Skojar (Uredi)

  A zasto popu (ili fratru ili casnim sestrama) kada oni od tih milodari zive? Pobrkale su ti se brzine Mediaveli? 😉
  Ja radim na mjestu koje spada u ona delikatna mjesta za podmicivanje ali sveukupnost odnosa u sredini/drustvu u kojem radim pocevsi od hijerarhijske kontrole, pa preko pravednosti place pa do dvojbe u ocima podmititelja hoce li “opaliti” podmicivanje odvraca podmititelje na normalni put suradnje.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 7. ANT (Uredi)

  Ja nisam rekao da Z.A. nije korumpirana nego kako vjerujem da Mirko nije korumpiran. To je moje osobno mišljenje. On je mekana meta to je sve. Slažem se da je komplicirano, jer teško je razmrsiti da li si naivan ili korumpiran ako tek samo toleriraš korupciju i govoriš općenito o njoj. Budite konkretni!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Zdenka Andrijić (Uredi)

  OK, ANT, evo konkretno: Nazove vas netko nepoznat, ali kaže kako je iz poznate firme. Pomoći će vam u poslu o kojem nemate pojma, jer da imate, ne bi vam ta pomoć bila potrebna i ne biste je pristali platiti. Vi se razveselite, jer niste korumpirani nego ste samo naivni, pa uplatite na račun vlasnika čije ste ime odmah zaboravili, onoliko koliko je tražio vaš dragi telefonski pozivatelj. Ali, ne uplatite svog nego – gradskog novca. Jer, grad ste vi. (Bio je i jedan kralj koji je nešto slično vikao, ali malo šire, on se poistovjećivao s državom, ali čini mi se da priča nije baš sretno završila:). Uglavnom, baš vas briga, novac nije vaš. Ako pomoć stigne, slava će biti vaša. I svi će reći: vidi ga kako je sposoban, osigurao nam je lovu iz pretpristupnih fondova. Ako pomoć ne stigne, ništa novo. Da Grad nema love, to je već poznato. Ali, ali…telefonski pozivatelj nije zvao samo vas. I nije mu se svuda posrećilo kao s vama. Jer neki su se sjetili da postoji policija u njihovom gradu i sve su rekli policajcima. I – klupko se odmotalo. U međuvremenu, vi ste dali polog svoga novca, tako oprali ruke i (p)ostali – naivni. Narod voli naivne. Prepoznaje se u njima:)

  Dragi Ante (pretpostavljam da ste nick skratili od imena, a ne od mrava, mravi su previše radišni, a da bi bili popularni u zemlji u kojoj živimo) ovo je najkonkretnije što mogu. Jer, glavni lik ove priče slab je (ili kako vi kažete “mekan”) na – kaznene prijave. Hop, hop, on k odvjetniku. Za razliku od njega ja nemam tuđeg novca za odvjetnike, a svoj novac trošim na pametnije stvari.

  Pa, ako zaista ustrajete u još većoj konkretnosti, obratite se glavnom akteru opisane priče. Ne onom koji je telefonirao (on je, koliko čujem, u zatvoru), nego onom koji se odazvao pozivu. Taj zna puno više detalja. Samo, pitajte ga uživo, jer ne vjerujem da se i dalje odaziva na telefonske pozive nepoznatih:)

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. ANT (Uredi)

   Dobar komentar, načeli ste i jednu sistemsku temu. Dokaz je to demokracije i slobode govora, ali i tendencije vođenja postupaka putem medija (prosecution by media). S tim se nebi složio zbog pretpostavke da se svaku osobu smatra nevinom, sve dok sud ne donese presudu u određenom slučaju.
   Iza mog nicka ne krije se ništa posebno, to su moji inicijali ( mrava se ne može skratiti, niti imam ništa zajedničkog s njim) ispod kojih se ponekad javim u dobroj namjeri. Nikada mi nije palo na pamet nikoga optuživati ili vrijeđati na Forumu, i u tom duhu drago mi je ponekad izraziti svoje mišljenje. To je sve.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.