Humanitarni Božićni koncert u Lumbardi

Klapa LumbardaU župnoj crkvi sv. Roka u Lumbardi održan je u petak navečer humanitarni božićni koncert u organizaciji mjesnog Mješovitog pjevačkog zbora Sv. Roko i klape Lumbarda te zajednica žena Katarina zrinska. Brojna je publika sa zadovoljstvom primila uz njihov zbor sv. Roko i klape: Nava i Geta (Orebić) te obiteljsku pjevačku klapu Pročulić iz Smokvice. Sudionicima koncerta su zahvalili: župnik don Vlado Markić i načelnik općine Lumbarda Ivan Radovan, koji su pozdravili i zahvalili gošći Mariji Vučković (Dubrovačko-neretvanska dožupanica i predsjednica županijske Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ koja je pomogla da skupa s TZ Lumbarde uspije koncert.

Zajedničkim dogovorom (Marija Stanković voditeljica klapa iz Orebića, Ivan Salečić voditelj klape Proćulić i domaćin Ivo Batistić voditelj zbora i klape Lumbarda) su odlučili da svi izvedu po tri pjesme. Zbor sveti Roko je pjevao: Rekoše proroci, nebesa silna pjevaju i Pismo moja. Klapa Geta: Ave Marija, Ljubavi gladan i Okruk selo.

Ženska klapa Nava: Kaštelanska kolenda, Dobra večer dobri ljudi i Dobra večer bog da. Klapa Proćulić: O Betleme grade slavni, Božićna sreća i Blatska kolenda, dok je klapa Lumbarda izvela 4 pjesme: Rodi se Isus,Kristu kralju, Tri kralja i Polnoćka Badnja noć.

Na kraju su sudionici koncerta skupa s publikom pjevali: U to vrijeme godišta.

Tekst i snimak : Niko  Perić


Klapa Nava nacelnik_dozupanica proculic zborlumbarda zupnik Klapa Geta

Pošalji dalje: