Novogodišnji doček u Korčuli

Korčulani su Novu godinu dočekali uglavnom u obiteljskom okruženju, i mlađi u kafićima ili konobama. Na gradskom trgu pored ulaza u stari grad Korčulu bio je manji broj posjetitelja od planiranog. Ponovno nakon sedam godina u organizaciji Marko Polo Fest postavljena je poveća tribina, obaviješteni građani da dođu, počaste se i prezalogaje, da bi nažalost unatoč mirnom vremenu i prekrasnom prostoru za ples došlo tek desetak posjetitelja.

Ivan Šegedin, direktor Marko Polo Festa je 10 minuta prije ponoći prognozirao da bi mogli doći, i dijelom pogodio. U prvim minutama Nove 2013. godine naišla je poveća grupa mlađih sugrađana, uz pratnju žive glazbe (Vanda i Marin, te Ivan Šegedin) su napravili šušur, plesali, ljubili i čestitali. Više kroz komentare pratitelja događanja, Korčula je zakazala.

Niti jedan hotelski objekt nije imao goste, pa ni organizirani doček. Nije bila ni živa čestitka gradonačelnika ili nekoga iz gradske vlasti. Jedan nam je sugrađanin prokomentirao, da smo i ovu 2012 propušili, da je i ona na poćetku bila Nova, a sada stara bez para.

Organizirani vatromet iznad gradske kule donekle je pokazao da se ipak nešto događa. I najvažnije je da se nije dogodilo ništa lošega na dočeku novog početka. Počelo je mirno, bez ozbiljnijih poremećaja ponašanja. Prema podacima iz Policijske postaje i DVD Korčula, tijekom noći nisu imali intervencija, dok je u Hitnoj medicinskoj službi evidentirano samo jedno trovanje alkoholom (alkoholna intoksikacija).

Tekst i snimak: Niko  Perić.

I ovu smo popušili Plokata prazna Spretna Nova Godina Vanda

Pošalji dalje: