Građani prvog reda!

6548460435_9319436374_b

Dana 15.01.2013 na poziv nove direktorice TZ Korčula gđe. Hane Turudić. održan je sastanak turističkih agencija i TZ Korčula u svezi novih ideja, planova i pripreme nove turističke sezone.

Ideja je za pohvaliti i moram priznati da se opušteno i konstruktivno raspravljalo o problemima našeg malog mista, tj. našeg turizma.

Ipak , sastanku nisu bili prisutni oni koji kroje turističku politiku našeg Grada i moralo se ustanoviti da su sve iznesene ideje i želje dobronamjerne, ali nemaju snagu bez prisutnosti i podrške “onih” u vrhu naše politike.

Sastanku je prisustvovala i bivša direktorica TZ Korčula gđa. Stanka Kraljević, koja je iznijela jednu činjenicu koja me zaprepastila i morao sam reagirati.

Naime gđa. Kraljević je rekla

” Vi nemate pojma koliko visoko pozicioniranih osoba, koje iznajmljuju svoje apartmane nisu platili članarinu TZ, jedan nije platio već 6 godina”.

Reagirao sam tako što sam zatražio imena dotičnih osoba, na što su bivša i sadašnja diraktorica izjavile da ne smiju davati takve informacije u javnost, a protiv jednog je navodno i pokrenut proces.

Inzistirao sam da se takva imena objave, jer svi ostali iznajmljivači  silom zakona plaćaju svoje obveze i sa njihovim novcima se djelomično financira rad TZ, pa i sama promidžba Korčule, koja je u interesu svih nas.

Zašto svaki obrtnik mora donijeti potvrdu od Hobera i Grada Korčule da nije dužan ako želi postaviti stalak ili stol na javnoj površini ?

Zašto onda netko mora platiti članarinu TZ a netko ne mora ? Tko je tu lud ? Zar smo mi platiše članovi TZ drugog reda ili bolje reći građani drugog reda ?

Ipak do imena nisam uspio doći, ali želim skrenuti pažnju javnosti da nekoliko visoko pozicioniranih neplatiša mirno šeće gradom, jer  se nitko ne buni.

I.A.

Pošalji dalje: