Doktor Sebastijan Fabris kao ravnatelj Doma Zdravlja u Korčuli planira očuvati medicinski standard

Nakon što je Upravno vijeća Doma zdravlja Korčula imenovalo za ravnatelja dr.med.spec.radiologa Sebastijana Fabrisa, (rođen 1970. godine, veći mu dio obitelji pripada medicini. Majka mu je medicinska sestra, supruga spec. internista, a njezina majka spec.obiteljske medicine. Otac je četvero djece. 1995. je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, gdje je radio nekoliko godina. 2002. godine se zapošljava u službi hemodijalize u Korčuli. 2008 god.završava specijalizaciju iz radiologije, gdje od 2008.postaje stalni zaposlenik u DZ Korčula, gdje je voditelj ambulante za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku)

Kaže nam da je tijekom mandata u vođenju ustanove postavio prioritet na obnovi Doma zdravlja. Nedavno je završena kompletna izmjena krova, kaže ravnatelj Fabris, a sada slijedi još zahtjevnija faza nutarnjeg uređenja, gdje su neki prostori zabrinjavajući. Trenutno zbog recesije projekt miruje, ali na razini županije postoji volja da se završi.Nastojat ću zadržat visok zdravstveni standard DZ, po kojem je Korčula, kako grad tako i otok u cjelini poznata. Nakon razgovora s ravnateljstvom Doma zdravlja Ante Franulović u Veloj Luci, dogovorena je daljnja suradnja, koja će se unaprjeđivati. Od mojih prioriteta na županijskoj razini je suradnja s Dubrovačkom bolnicom, kaže dr. Fabris, zbog dolazaka specijalista, što će našim pacijentima na nivou DZ Korčule omogućiti bolju specijalističko konzilijarnu skrb, uz poticanje što kvalitetnijeg rada postojećih specijalističkih ambulanti, kako stručno tako i materijalno tehnički. Za ovu godinu je predviđena nabava EEG aparata koji će se financirati iz decentraliziranih sredstava. Ravnatelj DZ Korčula predviđa uključivanje u županijske i državne projekte, gdje će imati korištenje pred pristupnih fondova, kao digitalizacija koja je danas trend radiologije, kaže dr.Sebastijan Fabris, koji će i dalje raditi kao specijalist radiolog.

Tekst i snimak: Niko  Perić

Cekaonica Ginekoloske ambulante Lokve na ulazu Ravnatelj Doma zdravlja u Korculi Sryseni plafon

Pošalji dalje:

2 komentara “Doktor Sebastijan Fabris kao ravnatelj Doma Zdravlja u Korčuli planira očuvati medicinski standard

  1. korkyranin (Uredi)

    Konačno neka lipa i pozitivna vijest! Čestitke Sebastijanu i sritno mu!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. nikolas (Uredi)

    Bravo, pravi covik za ovo misto! Korculanin, mlad, strucan i dobar covik! Cestitam Sebastijane! E kad bi tako znali birat i one koje ce nam vodit grad i turizam, di bi nam bilo kraja! Ali to su vec druge igre u pitanju! Ali ovo je primjer da se moze stavit strucnost i boljitak svih nas ispred odredjenih privatnih ili politickih utjecaja! Bitno je kakva je osoba kao covik, a ne je li livi ili desni!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.