Mirko Duhović: Štetu sam platio iz svog džepa


Barbara Saraga se natjecala u RTL-ovu showu ‘Večera za pet’.
Gostima je rekla da želi završiti pravo, a prijevare je kuhala
sa svojom majkom

Ivica Hudurović (53), ugostitelj iz Zagreba koji se prestavljao kao bivši sudac Vrhovnog suda Ante Potrebica, mozak je najnovije prijevare uglednih Hrvata popularno nazvane “Afera Olaf”.

On i četvero njegovih pomoćnika iz Zagreba i Varaždina su za iznose od četrdeset tisuća kuna obećavali osobama koje su obuhvaćene kaznenim ili koje kazneni postupak tek očekuje dostaviti važne papire koji će bitno poboljšati njihov pravni status.

Na tu foru nasjeli bivši predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Josip Protega, veleposlanik Marko Žaja, član Ureda državne uprave Ante Perdić, Slavko Damjanović iz Poreča čiji je sin uhićen zbog dvije tone kokaina u Urugvaju, ali ne i državni tajnik Središnje uprave za upravljanje državnom imovinom Jozo Sarač koji je prevarante i prijavio policiji.

Gradonačelnik Korčule Mirko Duhović se ne ljuti što je njegovo ime izišlo na listi prevarenih uglednika,ali se ljuti na kontekst u kojem se on spominje.

– Protiv mene se ne vodi nikakav kazneni postupak niti se ja trebam bilo čega bojati i ja nisam prevaren u kontekstu te priče koja je u medijima objavljena.

Duhović nam je rekao da mu se tijekom ljeta prošle godine javio izvjesni gospodin Miroslav Lončar koji mu se prestavio kao član Ureda Europske zajednice u Zagrebu i koji mu je u nekoliko navrata izložio plan razvoja korčulanskog kraja.

– Ta osoba je bila jako upućena u sve probleme mjesta,u njegovu razvojnu perspektivu i nije izgledala nimalo šarlatanski, kako je na kraju ispalo. Gospodin je rekao da ima prijatelje, inače vanjske stručne suradnike tog Ureda Europske zajednice koji bi mogli pružiti stručne konzultanske usluge i da njihov rad Općinu neče koštati ni kune, Jedino im moram platiti put i smještaj.

Nakon izvjesnog vremena su mi se javili da se njihova ekspertna ekipa nalazi na Srednjem Jadranu i da bi došli na Korčulu te su me zamolili da im uplatim troškove puta i smještaja koji će iznositi 14,250 kuna što i činim. Počeo sam sumnjati tek kada se gospoda nisu javila po dogovoru da ostavljene brojeve mobitela, čak sam tražio od banke da obustavi transakciju, ali je već bilo kasno pošto je novac otišao na jedno ime koje se sada ne mogu sjetiti.

Vidjevši da sam prevaren uzimam iz svog kućnog budžeta i nadoknađujem Općini Korčula u potpunosti cijeli iznos kojeg sam uplatio tim prevarantima, tako da nisam oštetio Općinu ni za jednu kunu i smetaju me napisi koji govore bilo šta suprotno.

Jer ovo vam je stvarna istina,čak i tu priznanicu imam. Nisam htio dramatizirati priču,ali mi je sve bilo jasno da ov eprevare poprimaju ozbiljnije razmjere kada je i Ministarstvo financija tijelima lokalne samouprave poslalo svojevrsnu okružnicu u kojoj govore o postojanju prevaranata na Jadranu,moleći nas da ne nasjedamo – podsjeća se Duhović.

Riječanin Ivica Hudurović koji se predstavlja kao zagrepčanin, sve medijske napis o prevarama uglednih Hrvata sada prati iz ekstradicijskog pritvora u Mariboru gdje svaki dan čeka izručenje Hrvatskoj.

On je do sada veteran u kaznenim djelima prevare, a jedan od njegovih većih pothvata je kada je prije nekoliko godina uzeo ogromnu količinu bijelu tehnike i ostale tehničku robu od zagrebačkog trgovačkog društva Plana promet koje nikada nije paltio. I tu kaznu je odslužio, a dijelom i zbog tih njegovih prevara Plana promet je završio u stečaju.

Hudurović je svoje prevarantske pipke proširio i na Sloveniju gdje je u zadnjih nekoliko godina koncentrirao svoj biznis i to navodno u koperaciji sa majkom svoje 25 godina mlađe djevojke inače slovenske manekenke.Ta manekenka ga je uredno posjećivala i dok je služio kaznu zatvora u Lipovici zbog prethodnih prevara.

Početkom 2008., Stipe Mesić, točnije njegova komisija ga odbija pomilovati za ova djela. U zadnje vrijeme Hudurović se kako upućeni govore jako približio i također od strane USKOK-a sada prijavljenoj Snežani Saragi.

Čak je često dolazio na njenu adresu u Voltino naselje gdje ona živi sa sinom i kćerkom. I njena kćerka Barbara Saraga očigledno prije tri godine nije planirala da će ući u prevarantski biznis jer se sigurno ne bi pojavila u emisiji “Večera za pet” koju je vodila Antonija Blaće. Djevojka je tada prezentirala svoja kulinarska umijeća,a okupljenim je ogovrila kako planira završiti studij prava.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Pošalji dalje:

2 komentara “Mirko Duhović: Štetu sam platio iz svog džepa

 1. hihihi (Uredi)

  ma meni ovo ni jasno,kako gospodin gradonačelnik kad je uplati te solde na ti račun,a ni uplati 10 kuna,nezna kako se zove osoba kojoj je uplati te solde.dat ću mu i ja broj tekućega pa neka i meni kapne štogo

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. hihihi (Uredi)

  citiram:” ali je već bilo kasno pošto je novac otišao na jedno ime koje se sada ne mogu sjetiti”.
  a možda će se sjetit do koji dan

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.