Veterani u malom nogometu igraju predzadnje kolo

Jubilarnih 40 godina službenog igranja malog nogometa na području Grada Korčule odlazi u povijest, kao i ovogodišnje 2009 / 10 prvenstvo uzrasta VETERANA (igrači stariji od 40 godina života). Jubilej je i Niku Periću koji svih 40 godine vodi bez ikakve naknade sve utakmice.

I tako mali nogomet stiče sve veću popularnost na području Gradske zajednice Korčule,gdje su tradicijski kolektivni sportovi ljeti vaterpolo, a zimi dvoranski rukomet. Tisuće  prvenstvenih  utakmica u Ljetnom kinu, igralištu Park i Ferijalni , također idu u povijest, prepuštajući igru najnepovoljnijim uvjetima na igralištu Pod balonom.

Nažalost, igralište pored hotela Park je zaboravljeno ( a može se uz minimalne troškove urediti za slijedećih desetak godina.

Na bivšem odmaralištu Ferijalnog saveza ( kako neslužbeno saznajemo) predviđa se izgradnja poslovnim prostora i trgovine u sklopu već izgrađenog podzemnog noćnog kluba,kao i parkiralište. Osim toga, da tu nekada i bude igralište, neće biti Gradsko.

Pričekajmo recesijsku budućnost ?!, a sadašnjost proteklog Osmog kola, donijela je prvi poraz prvoplasiranom Orebiću, rezultatom 5:2 ih je pobijedio Pupnat ( koji je u prvom dijelu jesenskog natjecanja igrao 2:2 protiv Orebića).

Lumbarda-Viganj 8:2 i Cosmos – Žrnovo 2:1.

Vratar Pupnata Miro Ivanišević ( popularni Miro Bublica) je proglašen najboljim igračem osmog kola.

I na kraju ovoga kola Tablica bez promjene. Prvi je Orebić-gol razlikom 30:12 uz 19 bodova.Drugoplasirani je Pupnat s 14 bodova (30: 20) ispred Lumbarde

( 27:20) i Cosmosa ( 22:24 ) koji imaju po 13 bodova. Viganj je peti( 18:34)  s 7 bodova, dok je Žrnovo s tri boda ( 14:29) na šestom mjestu.

Slijedeće predzadnje kolo igra se u subotu, 27. ožujka,2010 godine na igralištu Pod balonom. U 18,30 sati  Žrnovo-Orebić. U 19,15 Viganj-Cosmos.

Derbi ovog kola Pupnat-Lumbarda igra se u 20 sati.

Niko Perić

Pošalji dalje: