Susret članova Udruge za promicanje kulture vina “Pampinata”.

nikolaU petak 01. veljače u Pupnatu je održan susret članova Udruge za promicanje kulture vina “Pampinata”. Uz edukativno predavanje o podrumarstvu i vinarstvu koje je održao Perica Žuvela, članovi udruge na kušanje i ocjenjivanje kvalite vina su donijeli 13 bijelih i 11 crnih vina. Kvalitetu vina ocijenjivao je stručni žiri u sastavu: Perica Žuvela, Marija Mrgudić, Borovac Ivica, Zlatko Bačić kao i svi sudionici natjecatelji ove manifestacije između kojeg se izabrao najbolji ocijenjivač .

Nakon provjere kvalitete i posljednjeg vina, Perica Žuvela je u ime ocijenjivačkog suda komentirao svako vino i sugerirao kako poboljšati kvalitetu pojedinih vina.

Zahvaljujući ovim susretima, zamjetan je napredak u kvaliteti samih vina, a ovogodišnja priznaja osvojili su; za najbolje bijelo vino Mate Blitvić, drugo mjesto Nikola Stanišić, treće mjesto pripalo je Anti Violiću, za najbolje crno vino Petar Šain, drugo mjesto Marko Tvrdeić i treće Anti Tvrdeiću , a za najboljeg ocijenjivača natjecatelja između članova Udruge proglašen je Petar Radovanović.

Ova manifestacija je održana u ugostiteljskom objektu “Pagar”.

Pošalji dalje: