Zgrada SRAMOTE !

IMG_8106 IMG_8110

Iako smo već u više navrata upozoravali javnost na neprestanu devastaciju, zapuštenost i loše gospodarenje gradskom imovinom, na žalost to nije dalo nikakvog pomaka na bolje. Ostaje nam da nastavimo i dalje upozoravati javnost na sramotu u našem Gradu.

IMG_8117 IMG_8127

Izvršna vlast obećavala je u predizbornoj kampanji da će posebno potruditi revitalizirati i maksimalno staviti u funkciju gradsku imovinu, ali sve su to bila samo predizborna obećanja. Stara ali i nova obećanja koje će sve stranke obećati i na predstojećim izborima.

Ova zgrada u kojoj su mnogi proveli jedne od najljepših dana u svom životu, danas je ruglo i opasnost da našu djecu “naučimo” kako čuvati stvari.

Govorio sam u više navrata nadležnima da osposobe ovu zgradu, ako treba sa bankovnim kreditom. Neka presele Sud, Policiju, “Hober”, političke stranke iz zgrade na Plokati, neka daju prostor raznim udrugama i sportskim klubovima, neka iznajme podrume za skladište.

Mogu i hostel za mlade i sportske klubove da otvore, jer na samo 300 metara uz kapiju škvera koja je na gradskom zemljištu stiže se do plaža Bon Reposa.

IMG_8135 IMG_8137

Ideja je mnogo, treba samo da je nekom stalo, i netko tko želi da radi. Zgrada je 1/1 vlasništvo Grada Korčule, prepreka nema.

Ali bivša škola na Dominču, danas je skladište “Hober”-a, ako se nešto ovako složeno može nazvati “skladište”.

IMG_8125  IMG_8126

IMG_8113  IMG_8131

Ispred zgrade “parkirano” tj.uredno pobacano, 21 komunalni kontejner, koji su nas skupo koštali. Mnogima su pokradena kola.

IMG_8133 IMG_8132 IMG_8141 IMG_8109

… valjda će uskoro “Hober Rent a Boat “…  IMG_8138

Sanitarni čvorovi su dostupni svima.

IMG_8123 IMG_8122

IMG_8120
Čeka se djed Božičnjak !

IMG_8115

I ovdje ima sve za pripremit spizu…

Kroz razbiveni prozor uspijevam fotografirati unutrašnjost…skale u bolje sutra…

IMG_8129  IMG_8130

IMG_8128
Čeka se Božić, a rasvjeta na plafonu danima gori, i mi to plaćamo, koga je briga.

Kome treba pisati ? Koga kontaktirati? Zar stvarno nikoga nije briga? Zar treba da se uruši sve, pa da se nešto pokrene ?

Ispred zgrade, stablo ukrašeno školskom telefonskom slušalicom… kao da šalje poruku…

IMG_8140

Nazovite Boga !

I.A.

Pošalji dalje:

4 komentara “Zgrada SRAMOTE !

 1. Carmina Burana (Uredi)

  Zalosno……….Gradska imovina nije privatna imovina ni Petra ni Pavla ni Boleka ni Loleka itd. Da zivimo negdje van lijepe nase, sasvim normalan korak bi bio tuzba za nemarno upravljanje gradskom imovinom.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Rennie (Uredi)

  Baš me zanima što će sad smislit lokalni karijeristi prije izbora kao opciju za ovu zapuštenu zgradu. Što li će obećavat? I onda kad dobiju glasove od naivaca koji će im povjerovat, kad zasidnu na fotelju, sva će se obećanja svesti na to da će ulickat svoju kapiju, svoju ulicu ili svoga rođaka. Jer tako ovdje stoje stvari. Svaka je aktivnost usmjerena jedino na svoj osobni sitni interes. Svaka čast na članku, ali zar ima još naivnih koji misle da će biti bolje iz čistoga čovjekoljublja, iz čiste ljubavi prema svom gradu, kraju… A ne tek kad se bude radilo o nečijem interesu…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. porto (Uredi)

  Rennie, nisu dovoljno upućeni u problematiku ni za laži pred kampanju!!Meni se para da kao i u Splitu i ode treba jedan don Grubišić za gradonačelnika! Od ovih predloženih para se da su sami Kerumi!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Anonymous (Uredi)

  Treba volit svoj grad i ništa više, po dosadašnjem ponašanju svi vole samo sebe, a građanima je zadatak nać pravega, e a ko je taj ili ta????

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.