Priopćenje Županijskog odbora Mladeži HDZ Dubrovačko-neretvanske županije.

021Mladež HDZ-a Dubrovačko – neretvanske županije održala je proširenu sjednicu Županijskog odbora u subotu, 9.veljače 2013. godine u Galeriji Maksimilijana Vanke u Korčuli. Na Sjednici je nazočio zamjenik predsjednika Mladeži HDZ-a Marin Babarović koji je nazočne upoznao s nadolazećim aktivnostima Mladeži, te najavio rad i pripreme stranke za nadolazeće lokalne izbore.

036Nazočnima se obratio i Vinko Kapelina, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Grada Korčule. U svom je govoru istaknuo aktivnosti Gradskog odbora HDZ-a Grada Korčule, one protekle, kao i one kojima će se odbor tek baviti. Posebno je izrazio svoje zadovoljstvo brojem mladih iz županije koji su se okupili na Korčuli te istaknuo nadu kako će se okupljanja ovakvog tipa i ovakve posjećenosti ponoviti. Joško Cebalo, predsjednik Mladeži HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, u svom se govoru koncentrirao na probleme mladih, posebice nezaposlenost i nemogućnost ostanka na otoku. Naglasio je kako se mladi nakon završetka školovanja žele vratiti na otok, zaposliti se ovdje i osnovati obitelj, no Vlada Republike Hrvatske kao da radi upravo suprotno – na protjerivanju mladih u veće gradove na kopnu, daleko od svojih obitelji i prijatelja.

028Glavni krivac za taj negativni trend je prekid svih velikih infrastrukturnih projekata, koji su trebali olakšati povezanost krajnjeg juga Hrvatske s ostatkom zemlje: zaustavljena je gradnja autoceste do Ploča, o nastavku iste do Dubrovnika se više uopće ni ne govori, a zaustavljena je i izgradnja Pelješkog mosta, koji je baš otočanima trebao biti od velike važnosti. Nakon sjednice održan je malonogometni humanitarni turnir u organizaciji Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije i Mladeži HDZ-a Grada Korčule.

Osim domaćina iz Korčule, sudjelovali su i timovi Mladeži HDZ-a Dubrovnik, Mladeži HDZ-a Metković i Mladeži HDZ-a Ploče. Turnir je otvorio Vinko Kapelina, te je sa zadovoljstvom naglasio da je sastankom tog prijepodneva u Galeriji i ovim turnirom, taj dan u Korčuli pobijedio HDZ. Najbolja ekipa na turniru bila je ekipa Mladeži HDZ-a iz Ploča, koja je boljim izvođenjem kaznenih udaraca pobijedila Mladež HDZ-a Korčula. Sav prihod prikupljen za vrijeme utakmice bit će doniran Udruzi „Korčulansko-pelješko srce“.

Županijski odbor MHDZ Dubrovačko-neretvanske županije
Predsjednik Joško Cebalo

Pošalji dalje: