Proglašenje pobjednika u igri za biciklu!

84

Proglašenje pobjednika nagradne igre  “Izd’o račun ili ne – uvijek neko puni džep“.

Polako se nagradna igra privukla svome kraju. Zabavili smo se i nasmijali jer što nam drugo preostaje u ova teška vremena, život je jedna velika komedija, šaka suza i vrića smija i možda bi tako trebali gledati na sve naše probleme.

Nikako nismo mogli shvatiti zašto Grad Korčula ne može staviti u funkciju “Liburnu” tako dragu svima nama, koja je ruglo u centru grada. Uz pomoć vaših komentara, možda nismo uspjeli doći bliže traženom odgovoru, ali se nadamo da smo bar malo pomogli u rješavanju ovog gradskog problema.

Vrijedi spomenuti izneseno stajalište da bi ovu igru trebalo usmjeriti u humanitarne svrhe, ali ovaj put to nije bio cilj naše nagradne igre.

Posebna komisija, sastavljena od članova najvažnijih političkih stranaka i nezavisnih lista, odabranih iz  svih naših mjesta, svih spolova i dobi – dugo je raspravljala kome dodijeliti nagradu.

cinzia-26-bombi-retro-lady-nexus-3b-300x3001Istina je, mora se priznati, ova nagradna igra sa ozbiljnom namjerom pomalo spada pod onu staru “Kruha i igara” tako da komentari koji su lijepo opisali trenutno stanje i govorili istinu poput Katice, nisu imali šanse pred duhovitim komentarima… valjda se lakše danas smijati nego boriti. Bilo je teško izabrati najbolji odgovor, dvoumili smo se između nekoliko… a u uži izbor ušli su komentari od čitatelja Anonimusa i Njanja.

Anonimus je u jednoj rečenici opisao trenutno stanje u Korčuli – politiku nezamjeranja, svi bi se mi usudili možda više reći, ali smo svjesni da to nosi svoje posljedice.

… ja bi komentira,skriven,sa nepoznatoga emaila…ali Ivane,
vidit će me “ekipa” na novoj bicikleti pa san na**ba!!! :-)

Također Korčula je poznata kao grad ljubitelja životinja, i više sam puta imao priliku čuti cijenjene doktore i medicinsko osoblje koje tvrdi da bi bolje prošli u životu (psihički i financijski) da su studirali veterinu, jer kao, u gradu ima više beštija nego ljudi. Tako nam se komentar od Njaja učinio logičnim odgovorom,

Zato što je Grad prijatelj životinja i takvim potezom bi pantagane, čangure, smugurice i mnoge druge beštijice izgubile svoj topli dom koji se godinama stvarala i njeguje. Idealno rješenje bi bilo da svi koji imaju doma kojega spruga i tarantelu s kojon ne znaju što bi, donesu u azil za toplokrvne i hladnokrvne životinje ”Lib-Urna”, pa se možda u dogledno vrime otvori i zavidan zoološki vrt. I eto ti zarade bez puno muke!

U svakom slučaju jasno je da Anonimus neće moći uživati u nagradi (zbog ekipe) pa smo odlučili nagradu dodijeliti čitatelju/ici Njanja, u nadi da “Lib-Urna” konačno postane “Liburna”.

Zahvalili bi se svima koji su sudjelovali u ovoj nagradnoj igri (njih 40-tak), svima koji su nas podržali i ukoliko gradske vlasti i dalje nastave “raditi” kao i do sada, uskoro bi mogli pokrenuti nove nagradne igre, jer negdje duboko u nama vjerujemo da je ova nagradna igra bila pozitivna i da bi se u skoroj budučnosti neke stvari mogle pomaknuti s mrtve točke za dobrobit svih nas.

Svi vaši prijedlozi su dobrodošli.

Ikorcula.net / Kantun Tours

Pošalji dalje: