Posjet spalionici otpada u Veitschoecheimu

article_home_1362240663zupan-njemacka

Kako prenosi dubrovacki.hr, župan Nikola Dobroslavić predvodio je delegaciju Dubrovačko-neretvanske županije koja je boravila u radnom posjetu njemačkoj tvrtki Michaelis iz Veitschoecheima. Delegacija je tom prilikom obišla spalionicu otpada u gradu Bambergu kako bi od domaćina saznala model rada tog pogona. DNŽ je kroz nekoliko delegacija obišla različite pogone koji se bave gospodarenjem i zbrinjavanjem otpada, a sve kako bi slična iskustva mogla primijeniti prilikom izgradnje Županijsko centra za gospodarenje otpadom za čiju je gradnju prostorno-planskom dokumentacijom predviđena lokacija Lučino razdolje u Dubrovačkom primorju.

Interesantno je prenijeti i komentare ovog članka, koji se u mnogočemu poklapaju sa mojim osobnim mišljenjem:

Hrvatska još tapka u mjestu , i što se tiče lokacije i načina zbrinjavanja otpada, jedino gdje smo postigli dobre rezultate je potrošit novce na putovanja , a možda će pred lokalne izbore opet bit obećanje ludom radovanje …

tribali su tamo i ostat da ih recikliraju

Gos.Dobroslavicu je bilo dovoljno sa 2 čovjeka poći u Njemačku, snimiti stanje, preuzeti dokumentaciju, i to bi bilo sve.Pošto Hrvatska nema uštedjene niti jedne Kune, prema tome , nema ni novaca za takve investicije.”

U županijskoj delegaciji u Njemačkoj koja će još neko vrijeme boraviti na studijskom putovanju, nalaze se g. Mirko Duhović, g. Franc Stenek i g. Marko Milat, trojica istaknutih političara i vodećih funkcionera našeg Grada.

Želimo im ugodan boravak i neka se ne brinu, ovdje je sve po starome.

I.A.

Pošalji dalje: