Korčula prva luka pristajanja Kraljice mora

Nakon izgradnje i primopredaje prvog Hrvatskog školskog broda KRALJICA MORA izgrađenog u brodogradilištu MontMontaža Greben u Veloj luci, brod je u petak poslijepodne,26.ožujka 2010.godine obavio i prvu praktičnu plovidbu s učenicima pomorskih zvanja Srednje škole iz Korčule, koji su sa svojim profesorima i posadom motornog jedrenjaka “Kraljica mora”  upoznali brod i  započeli novu izobrazbu budućih pomoraca.

Brod je na plovidbi prema Korčuli posjetio i mjesto Račišće na otoku Korčuli u kojemu je iz svake obitelji barem jedan pomorac.

Dolaskom u Korčulu, brod se bez ikakve dobrodošlice privezao uz zapadnu obalu gdje će ostati do početka slijedećeg tjedna, da bi se učenicima i građanima omogućilo upoznavanje broda.

Kako nam je rekao gradonačelnik Korčule Mirko Duhović, Gradska će uprava prema protokolu imati svečani prijam za posadu broda u ponedjeljak,29.ožujka ,2010.godine u 11 sati u Gradskoj vijećnici.

Zanimljivo je spomenuti da je brod dočekalo 50 tak američkih turista koji plove Mediteranom s kruzerom Artemis (pod zastavom Malte) kojima je ovo bio dodatni motiv ugodnog boravka u Korčuli.

Tekst i snimak: Niko Perić

Na slici : Kraljica mora u Korčuli, i Učenici iz Korčule prvi su imali praktični dio nastave na školskom jedrenjaku.

Pošalji dalje: