ZAVRŠEN NATJEČAJ “IZVORNO I KVALITETNO”

bire_agro2

Nagrade agroturističkim imanjima od Konavala do Lastova

Dodjelom nagrada za 11 najboljih agroturističkih gospodarstava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u petak je zaključen prvi natječaj “Izvorno i kvalitetno” kojemu je cilj poticanje kvalitete, inovativnosti i atraktivnosti agroturiturističke ponude Dalmacije. Natječaj je proveden kroz projekt COAST Programa UN za razvoj (UNDP) u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom i Županijskom razvojnom agencijom DUNEA.

Zlatne medalje za kvalitetu u agroturizmu na završnoj svečanosti u dubrovačkom hotelu Valamar Lacroma dobilo je Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo “Carevina” vlasnika Luka Diklića iz Močića, za izniman spoj očuvane ruralne graditeljske baštine, krajolika i državnja domaćih životinja, Seljačko domaćinstvo Antunović iz Kune pelješke, poznato po najvećem stadu magaraca u Dalmaciji, te Seljačko domaćinstvo Frana Miline Bire iz Lumbarde koje proizvodi vina autohtone sorte Grk i Žrnovske makarule. Zlatom se okitilo i Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Katičić u vlasništvu Mata Katičića iz Smokovljana za očuvanje tradicijskih zanata, narodnih nošnji i poskočice Linđo, te Seosko domaćinstvo “Mlinica Šapro” Iva Šapra iz Dubravke za gastronomsku ponudu i safari vožnje Konavlima.

Dobitnici srebrnih medalja za kvalitetu u agroturizmu su Agroturizam “Zlatovišće” vlasnika Marka Ljubića iz Radovčića, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Andra Brajkovića iz Zastolja, Seosko domaćinstvo Tonija Brautovića iz Močića, Agroturizam Muhoberac vlasnice Marije Muhoberac iz Osojnika, te Seosko domaćinstvo Podanje Štefice Šimić s Lastova. Brončana medalja za kvalitetu dodijeljena je Villi Izvor Iva Majkovice iz Vodovađe.

Uz plakete, dobitnici su primili i novčane nagrade u iznosu 7 tisuća kuna za zlatnu, 6 tisuća za srebrnu te 5000 kuna za brončanu medalju, kao poticaj za ulaganja u razvitak agroturističke ponude. Dobitnici zlatne i srebrene medalje ujedno su i nositelji oznake kvalitete Q definirane Pravilnikom o pružanju ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu.

Gabrijela Bijelić

www.dubrovnik.hr

Pošalji dalje:

3 komentara “ZAVRŠEN NATJEČAJ “IZVORNO I KVALITETNO”

 1. Carmina Burana (Uredi)

  Bravo za Bireta i sve nagradjene!
  Evo off topic: na koji nacin bi konacno gospoda iz Dubrovnika mogla naucit da se ode ne spremaju MAKARULI nego MAKARUNI?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Marin (Uredi)

   Svaka cast Biretu i cijeloj njegovoj obitelji.
   Ovo je tek mala nagrada za veliki trud koji ulazu te kvalitetu koju pruzaju svojim gostima.
   Trebat ce uskoro obac i sve ostale nagradjene da vidimo da li se mogu mirit s nasim Biretom.

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Anonymous (Uredi)

  Bravo za sve u obitelji Franka Miline Bire.
  Samo tako nastavite i dalje!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.