Javno priopćenje HSLS-a

HSLS_logoUčenici, studenti, umirovljenici i osobe starije od 65 godina na Korčuli i Pelješcu ostaju bez besplatnog cestovnog prijevoza iako Zakon o otocima nije izmijenjen Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije ne poštuje Zakon o otocima glede besplatnog cestovnog prijevoza na otocima učenika, studenata, umirovljenika i osoba starijih od 65 godina. Naime, Autotrans d.o.o. Rijeka obavijestio je dopisom od 13. ožujka 2013 godine načelnike otočnih gradova i općina da će od 1. travnja 2013. god. započeti s naplatom svojih prijevozničkih usluga.

Zakonom o otocima navedenim kategorijama stanovnika otoka Korčule, poluotoka Pelješca kao i stanovnika Brača, Cresa, Krka, Lošinja, Paga i Raba osiguran je besplatan cestovni prijevoz, a Ugovorom između prijevozničke tvrtke i Ministarstva prijevozniku su se nadoknađivali neostvareni prihodi poradi primjene čl. 10. Zakona o otocima. U Državnom proračunu za 2013. god. za navedenu namjenu osigurano je 25.200.000,00 kn /dvadeset pet milijuna i dvjesta tisuća kuna/. Ugovor između prijevoznika i Ministarstva je istekao 31. prosinca 2012. godine, nije obnovljen, Ministarstvo nema namjeru obnoviti isti, niti reagira na dopise prijevoznika.

A početkom ovog mjeseca Državni ured za središnju javnu nabavu objavio je oglas da Vlada nabavlja 1742 vozila ukupne vrijednosti 265.500.000,00 kuna /dvjesto šezdeset pet milijuna i petsto tisuća kuna/. Dižemo svoj glas u obranu zakonom propisanih prava otočana! Pozivamo nadležnog ministra Grčića da potpiše produljenje Ugovora s autoprijevoznikom!

S poštovanjem

Predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a DNŽ
Vicko Ivančević

Pošalji dalje:

6 komentara “Javno priopćenje HSLS-a

 1. lampuga (Uredi)

  Eto pravoga i konkretnoga posla i obaveze za sve one koji na bilo koji nacin sudjeluju u obnasanju raznoraznih politickih funkcija,od onih u Gradskom vijecu,priko dogradonacelnika i gradonacelnika,raznoraznih lidera pa sve do saborskih zastupnika.Valjda smo ih i zato izabral?!Ne mogu virovat da ni u ovo predizborno vrime niko nije nasa za shodno da se “pozabavi” ovin gorucin problemon osin Viceta.Mozda misle da ce in jedna radijska emisija bit dovoljno da nas privole da glasamo bas za njih.Sramota!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. ive (Uredi)

  a veleuvazeni saborski zastupnik neka pada u nesvist po zavalatici…

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. ive (Uredi)

    nazalost, dobro sam informiran ali javnost je krivo informirana.
    Od blokade krivog kamiona,udarca kojega niko ni vidi,neodredjene ozljede pa do putovanja zrakomlatom.
    smijurija 🙂 .

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Marina (Uredi)

  “Izoliranost je naša prednost” kako je jednom zgodom rekao premijer Milanović( a na otoke se dolazi helikopterom). Ukinuta je dužobalna brodska linija jer nije isplativa. Od mosta nema ništa. Ukinute se autobusne linije u 04 00 iz Korčule za Velu Luku, iz Trpnja za Orebić u 10 20, a preko vikenda ih i tako nema.Možda bi se mogli i sa ovim pozabaviti.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.