Pomoć ugroženoj obitelji

U prostoriji HDZ u Korčuli na Plokati bilo je ovih dana radno, ne politički nego humanitarno. Nakon obavijesti da je peteročlana obitelj Tucman iz Kupljenova pokraj Zaprešića ostala bez  kuće koju je veliki požar potpuno uništio. Uništena je tako i spomenuta obitelj, bez smještaja i snalaženja u ovakvoj situaciji.

Točniju katastrofalnu informaciju priča Olga Radovanović predsjednica Zajednice žena „Katarina Zrinski“ koji su skupa s Mladeži HDZ Korčule pokrenuli akciju pomoći.

Prema njezinim riječima, oko  4 sata  ih je probudio gusti dim. “Muž Davor (33) čuo je pucketanje vatre. Kad je otvorio vrata od kuhinje vatra je već zahvatila stol i stolice. U pidžamama smo svi pobjegli van. Samo nek su mi djeca živa” plačući je rekla majka Nikolina (28).  Unutrašnjost kuće bila je drvena pa se vatra brzo proširila. Vatrogasci su stigli za pola sata, no nažalost sve je izgorjelo. Uzrok požara je najvjerojatnije bila neispravna peć na drva.

Obitelj Tucman ima troje male djece, Karla (8), Ivana (4) i Davida (2). Požar ih je ostavio bez svega. U tim teškim trenucima pomogli su im prijatelji i rodbina i dali im krov nad glavom te obuću i odjeću.

I na poziv organizatora prikupljanja pomoći, dolazili su mnogi sugrađani, donosili uredno izabrane i pakirane potrepštine, najviše  obućom, odjećom pa i nekvarljivom hranom i novcem, da bi se i s Korčulanske strane pomoglo obitelji. I jeste !!!

Paketi su krenuli prema Kupljenovu, sa željom da se unesrećenoj obitelji olakšaju blagdanski USKRSNi dani.

Tekst i snimak : Niko Perić.

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Pomoć ugroženoj obitelji

Komentari su zatvoreni.