Ljubavna priča koju prati cijeli svijet

article_home_1364570551klepetan_malena16-290313

Fotograf: Danijel Soldo / CROPIX

Rodan Klepetan kasnio je tjedan dana, ali se ipak vratio svojoj Malenoj

Rodan-Klepetan je stigao kući u Brodski Varoš, svojoj Malenoj – rodi koja je prije 20 godina nakon pucnja talijanskih lovaca ostala slomljena krila, a brigu o njoj preuzeo je dojučerašnji domar varoške Osnovne škole, a odnedavno umirovljenik Stjepan Vokić. Kasnio je oko tjedan dana, ali to je ubičajeno jer na putu ga često snađu brojne vremenske neprilike te borba s grabežljivcima i ljudima.

Podsjetimo, ovu ljubavnu priču iz godine u godinu objavljuju mediji na svim kontinentima. Svake godine Malenoj se oko 24. ožujka vraća njen Rodan-Klepetan, partner s kojim živi već deset godina i s kojim je u svijet, put Afrike iz njihova gnijezda odletjelo 40 mladih roda.

Svaki ožujak donosi strepnju i iščekivanja hoće li se Rodan vratiti u Varoš. Ne zbog vjernosti već zbog nedaća kojeg donosi put dug 26 tisuća kilometara. Valja letjeti iznad iračkih pustinja, Sinaja, Somalije, Roga Afrike pa sve do Južnoafričke Republike. No, Rodan-Klepetan je do sada sve uspješno svladavao kako bi ponovno bio s Malenom.

dubrovnik.hr

Pošalji dalje: