Humanitarni koncert Glazbene udruge Crnomiri Čara

UntitledU prepunoj sali Doma kulture Čara sinoć je, na Uskrsnu večer, održan humanitarni koncert Glazbene udruge Crnomiri Čara. Dobrovoljan novčani prilog ostvaren na koncertu biti će doniran Ligi protiv raka Korčula-Pelješac-Mljet-Lastovo. Tokom cijelog koncerta, koji je bio pun emotivnih sadržaja, publika je ovacijama i dugim pljeskanjem pozdravljala svaki splet skladbi koje su svirane.

Gosti koncerti bili su muška klapa “Geta” iz Orebića te mještanka Čare Marija Kristina Tomić koja je sa svojim sopran glasom opčinila prisutne. U ime Lige protiv raka obratio se i zahvalio podpredsjednik g. Niko Violić a od prisutnih mještana na koncertu su bili prijatelji iz Pelješca, Korčule, Smokvice, Blata i Vele Luke.

2Krilatica humanitarnog koncerta bila je “Večeras ćemo za njih voljeti. . ” , jer kako je rekao domaćin koncerta g. Julio Marelić, da večeras mislimo i volimo sve one koji se ne raznim stranama naše zemlje bore protiv opake bolesti. Glazbena udruga Crnomiri -Čara pod vodstvom maestra Alena Krajančić ima 47 aktivnih članova(svirača). Po prvi put večeras su imali nastup mladi trubači : Ivan Laus, Robert Krajančić, Mario Cetinić, Franko Šain i Adam Unčannin.

Također po prvi put je zasvirao i mladi fligerista Luka Marelić. Senzacija koncerta kao svake godine jest mladi 12 godišnji bubnjar Andrija Tomić koji je sa svojim nastupom podigao sam duh koncerta. Glazbena udruga Crnomiri se zahvalila svima onika koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji samog koncerta, a izmeđuostalog Gradu Korčuli, PZ Pošip Čara i PZ Nerica Čara. Na kraju koncerta svi su članovi Crnomira svim prisutnima gromkim glasom poželili Sretan i Blagoslovljen Uskrs. Ustinu, Čara je sinoć bila jedno veliko srce. Centar otoka, centar svijeta. Rijeke ljudi(kao nikada do sada) pokazali su humanu stranu i pomogli da se ostvari cilj koji je bio pomoć onima kojima je najpotrebnije.

Ponosni Čarani sinoć su u jedno bili sigurni: Uspjeli su ostvariti ono zacrtano. Moram spomenuti kako su koncert posjetili: gradonačelnik g. Mirko Duhović, njegov zamjenik g. Franc Stenek te saborski zastupnik g. Mladen Marelić.

Niko Perić

Pošalji dalje: