Turistička prezentacija Korčule

U Sloveniji je krajem ožujka održana turistička prezentacija Dalmacije pod motom „Dalmatinski vikend u Sloveniji“. Na predstavljanju u Postojnoj s otoka Korčule sudjelovale su : TZG – Korčula,TZO – Lumbarda, TZO- Smokvica  i TZO -Vela Luka. Zajednički su predstavili cjelokupnu turističku ponudu otoka Korčule. Uz turističku prezentaciju koja je održana u trgovačkom centru, održana je i promocija Dalmatinske kuhinje. Na cjelovečernjem koncertu  nastupile su klape Omiš, Kumpanji, Vinko Coce, mješovita klapa FD Kumpanija, plesana grupa „Mafrina“, FD Kumpanija iz Vele Luke.

Velolučku delegaciju vodio je načelnik Velolučke Općine Boris Žuvela, koji je predsjednik TZ-a. Na prijemu kod načelnika Postojne gosp. Jerneja Verbiča razgovaralo se unapređenju međusobne suradnje i razmjenjivanju  prigodnih darova. Načelnici su druženje nastavili na koncertu, kojeg je svečano otvorio Svjetlan Berković, veleposlanik RH u Sloveniji, rodom iz Vele Luke.

Nakon turističke prezentacije povećalo se zanimanje Slovenaca za ljetovanje u Dalmaciji, a osobito u Veloj Luci. Tijekom prošle godine udio Slovenaca od ukupnog broja gostiju koji su boravili u Veloj Luci iznosio je 25 posto.

Turistički radnici Vele Luke su optimisti te se nadaju povećanju broja Slovenaca tijekom 2010. godine.

M.C. – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje: