Vela Luka: Odluka o komunalnom redu

Na 10. sjednici Općinskog vijeća Vele Luke vijećnici su od 9 devet točaka dnevnog reda – najviše vremena posvetili su petoj. Raspravljali su o donašanju nove odluke o komunalnom redu, koju je obrazložio načelnik Boris Žuvela. “Odluka o komunalnom redu zadire u niz područja djelovanja lokalne samouprave i povezana je s nizom pratećih propisa kako na državnoj razini tako i na lokalnoj. Zbog toga je potrebno donijeti novu odluku, jer je od stare odluke prošlo 15 godina i više nije u skladu s novim propisima Zakona o komunalnom redu“ istaknuo je načelnik Žuvela.

Nakon kvalitetnog obrazloženja načelnika Žuvele slijedila je vrlo opširna i konstruktivna rasprava vladajućih i oporbenih vijećnika. Svi su se složili da bi bilo vrijeme da se donese nova odluka i nije bilo raznih prepucavanja između njih. Jedino je bilo sporan datum početaka primjene iste. Vijećnici vladajućeg HDZ-a su bili za primjenu odmah. Vijećnici oporbe su tražili da se primjena odgodi za neko vrijeme, zbog vrlo važne i osjetljive materije. Kazne su za ne izvršavanja odredbi vrlo rigorozne, a tijekom odgode potrebno je da se Velolučani još bolje upoznaju i educiraju o važnosti ove odluke za ljepšu i uredniju Velu Luku. Na kraju je prihvaćen prijedlog predsjednika Općinskog vijeća Zdravka Žuvele o odgodi primjene odluke od mjesec i pol dana.

Glasovanjem je odluka prihvaćena s tri prijedloga, od koji ih je najvažniji onaj o odgodi za mjesec i pol dana, Glasovalo se 12 za i jednim suzdržanim glasom.

M.Cetinić – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “Vela Luka: Odluka o komunalnom redu

  1. Mediaveli (Uredi)

    Ovo je izvanredan primjer kako se novinski članci ne pišu. O čemu se zapravo raspravljalo? U čemu je razlika između starih i novih propisa? Koje pozitivne (ili negativne) posljedice nastaju primjenom novih propisa?

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.