12. sjednica Gradskog vijeća

U ponedjeljak 12. travnja u 18.30 sati sazvana je 12. sjednica Gradskog vijeća sa 11. točaka dnevnog reda.

Prema novim zakonskim obvezama Gradonačelnik je dužan predstavničkom tijelu dva puta godišnje podnositi izvješće o svom radu, pa se na dnevnom redu po prvi put nalazi „Izvješće o radu gradonačelnika za period od 2. lipnja 2009. do 31. prosinca 2009.“.

Ako vas zanima što je sve naš Gradonačelnik radio u prvih cca. 200 dana trećeg mandata – preuzmite datoteku u PDF formatu ovdje.

Na dnevnom redu je i točka (koju je tražila opozicija) vezana uz nedavne medijske natpise o uhićenju prevarantske skupine od strane USKOK-a. Unatoč tome što je Gradonačelnik u svom Priopćenju za javnost objasnio svoju ulogu u slučaju, oporba drži kako je ostalo neodgovorenih pitanja na koja korčulanska javnost i gradski vijećnici imaju pravo dobiti odgovore.

O ostalih više-manje formalnih točaka ističe se samo još i „Izvješće Gradonačelnika u svezi zaključka Gradskog vijeća od 28. prosinca 2009. (pismo namjere OTP Banke d.d.)“, dakle vezano uz ideju izgradnje prizemnog objekta na terasi restorana Liburna, o čemu se na ovim stranicama već mnogo pisalo.

Popis ostalih točaka koje su na dnevnom redu možete pogledati na službenim internet stranicama Grada Korčule na adresi: http://www.korcula.hr/lokalna-samouprava/gradsko-vijece/najava-sjednice-gradskog-vijeca/

Pošalji dalje:

Jedan komentar za “12. sjednica Gradskog vijeća

 1. Polu_Skojar (Uredi)

  Trebalo je ovo izvjesce ‘sjest’ predstavnicima biraca jos pocetkom Sijecnja 2010. medjutim drzim da se treba izjasniti konkretno o stanju korupcije na podrucju kojem je Gradonacelnik. Posebno u svijetlu medijski eksponiranih slucajeva gradnje vinarije Mrgudic-Benmoschea i prasine koju je podigla u KO organima uprave te slucaj napada na 15-ogodisnjeg ucenika i koji to ugledni gradjani KO skrecu procesuiranje pod nosom klimave korumpirane HR demokracije?
  Takodjer bi bilo zanimljivo cuti koliko korupcija u KO utjece na opce stanje korupcije u HR? Kakve su mjere u pripremi za borbu protiv korupcije?
  Takodjer bi bilo vrijedno cuti stanje rasirenosti droge medju KO mladezi u odnosu na prethodno razdoblje.
  O perspektivnosti zaposljavanja kroz niz novih projekata (na objektima Mediteranske Plovidbe npr) zasigurno ce biti rijeci …

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.