Česi se s jahtom nasukali na Proizd

proizd_2Zbog orkanske bure i velikih valova, jučer oko 17 sati nasukala se 10 metarskog jedrilica s dvoje francuskih državljana kod Murtera, a sinoć  oko 21 sat jahta sa sedam čeških državljana nasukala se na otočić Proizd kod Vela Luke.

Sa 14 metarske jahte „Marina Hramina 12“ koja se nasukala na otočić Proizd, djelatnici ispostave Vela Luka spasili su neozlijeđene članove posade i prevezli ih do Vela Luke. Nitko nije ozlijeđen te nema onečišćenja mora. Vlasnik jahte čarter tvrtka Marina Hramina organizirat će tijekom dana odsukanje uz pomoć dizalice zbog oštećenja oplate plovila.

Nasukanu jedrilicu imena „Ona“ koja se nasukala na pličini kod Murtera, između otočića Tegina i Mali Vinik, odsukali su lokalni mještani svojim brodicama oko 18.30 sati, a neozlijeđenu posadu prevezli su u marinu Hramina na Murteru.

Jedrilica nije oštećena, u vlasništvu je čarter tvrtke „Navigo yacht charter“ iz Zadra, te je nakon odsukanja vlastitim pogonom otplovila do marine Hramina.

DV

Pošalji dalje:

5 komentara “Česi se s jahtom nasukali na Proizd

 1. Henry (Uredi)

  Gospodine DV, ako se želite baviti novinarstvom onda je potrebno imati barem minimum profesionalizma. Članak o orkanskoj buri i velikim valovima vi ilustrirate fotografijom bonace i osobe koja se kupa. Ako već niste takva vrsta profesionalca koji bi otišao do Vele Luke i snimio barem olupinu na licu mjesta onda ste mogli sa Net-a skinuti prikladnu fotku. A ako ste jedan od mnogih amatera koji se usput igraju novinara onda vam svaka dala.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
   1. Tino (Uredi)

    Poštovani Henry, fotografiju orkanske bure sa Proizda nismo imali, ali eto, imali smo fotografiju jednog detalja Proizda i osobe koja se kupa na tom krasnom mjestu kad ga se već spominje u članku. Meni se ta osoba (ona?) učinila kao neki baywatch što ima smisla povezati sa havarijom.

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Veisenberger Lajos (Uredi)

  Odgovor za g.Henry-a. Ovakve opaske su karakteristicne za nase podneblje. Kritiziramo onoga koji nesto uradi asami nismo sposobni nizasta

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.