Međužupanijsko natjecanje iz prve pomoći podmlatka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa

ckrizU organizaciji GD Crvenog križa Split i Osnovne škole Ravne njive prošlu subotu 13. 04. 2013 g. u Splitu je održano Međužupanijsko natjecanje iz prve pomoći podmlatka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa na kojem su se natjecale ekipe iz Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

S našeg područja bili su učenici OŠ Blato i SŠ Blato s mentoricom Katarinom Kovačić. Natjecanje je okupilo 24 ekipe od čega 15 ekipa podmlatka i 9 ekipa mladeži. Tijekom višesatnog natjecanja ekipe su pokazale teorijsko znanje vezano za pokret Crvenog križa, međunarodno humanitarno pravo, prava čovjeka i prava djece te teoretsko i praktično znanje u pružanju prve pomoći unesrećenima.

U kategoriji mladeži prvo mjesto pripalo je ekipi iz Hvara, a u kategoriji podmlatka prvo mjesto osvojila je ekipa iz Splita. Prvoplasirane ekipe iz obje kategorije stekle su pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju. Naši srednjoškolci bili su peti, dok su osnovnoškolci bili deveti . U ekipi srednjoškolaca bili su Marija Matulović, Katica Gavranić, Nina Cvitković, Lea Padovan, Ema Šeparović i Katarina Franulović. U ekipi osnovnoškolaca bili su Jakica Žaknić, Martina Petković, Veronika Sardelić, Marija Marinović, Jelena Sardelić, Sara Šeparović i Nikolina Cetinić.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli, čestitamo ekipama i mentorici jer su se uistinu trudili, predivno smo se družili što nadamo se da ćemo tako i dalje kroz sve aktivnosti Crvenog križa.

M

Pošalji dalje: