‘Plava zvijezda’ zasjala u Korčuli

1366235804marija_magdalena_radiOPod nazivom Plava zvijezda održana je u Slavonskom Brodu ovogodišnja proljetna likovna izložba radova učenika odabranih osnovnih škola RH koju je Odjel dječjeg likovnog stvaralaštva Galerije umjetnina Grada Slavonskog Broda organizirao u suradnji sa Upravnim odjelom društvenih djelatnosti Grada Slavonskog Broda i Upravnom odjelom za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko – posavske županije.

– Na ovogodišnji poziv se odazvalo 67 OŠ iz svih županija, sa ukupno 590 radova. To je dio tradicionalnih svečanosti u Svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić, kaže nam prof.Abel Brčić,likovni pedagog u OŠ Petra Kanavelića u Korčuli, koji je sa svojom učenicom Marija Magdalena Radić (4 razred) boravio u Slavonskom Brodu gdje je ona postala pobjednica  ovogodišnje likovne izložbe radova učenika odabranih OŠ RH pod nazivom „PLAVA ZVIJEZDA „ gdje su slikoviti izvadci iz romana „ČUDNOVATE ZGODE ŠEGRTA HLAPIĆA“ I.B. Mažuranić.

Priča nam prof.Brčić o izložbi koja je bila koncipirana kao svojevrsna smotra likovnih kreativnih postignuća osnovnoškolaca Hrvatske, objedinjeni štovanjem prema iznimnom književnom djelu naše slavne spisateljice Ivane Brlić Mažuranić, izložba predstavlja stanoviti uvid razvoja i promicanja likovnog izraza dječjeg likovnog stvaralaštva.

Na svečanost prilikom podjele priznanja i nagrada za najbolji rad, posebno je pohvaljena korčulanska OŠ čiji je nastavnik Abel Brčić sa svojim učenicima osvojio prva mjesta po treći put ove godine. Podsjetimo se, na Visu prilikom 100 godina rođenja književnika Ranka Marinkovića, na temu „Svaki čovjek je otok“ osvojili su 1.2.i 3.mjesto. Povodom simpozija u Splitu, na temu „ Mozak“ na likovnom natječaju 1. mjesto. Osobitu zahvalnost upućuju Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i šport Dubrovačko – neretvanske županije i pročelnici Marijeti Hladilo koja je prepoznala važnost postignute nagrade / što drugi nisu/ i omogućila odlazak u Slavonski Brod.

Nikola Perić – Dubrovački vjesnik

Pošalji dalje: