Još jedno priznanje korčulanskom Cukarinu

Za Smiljanom i njenim već nadaleko poznatim slatkim obrtom još je jedna itekako uspješna prezentacija i promidžba našeg grada i otoka. Na 7. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane i ljekovitog bilja koji je od petak do nedjelje održan u dubrovačkom Hotelu Lacroma “Valamar” –  Babin kuk, Smiljana se predstavila paletom sladokuscima već dobro znanih korčulanskih ‘dolčeta’ u kojoj su bili cukarini, amarete, klašuni, bombice Marko Polo, brištulani mindeli ‘na bilo’ i harubice i kako je to već uobičajeno –  u Korčulu se vratila vrijednim  priznanjem!

Iznimno nam je drago da je među pet priznanja za najuspješniji nastup na sajmu i to u kategoriji projekta ‘Hrvatski otočni proizvod’ priznanje dobio i obrt “Cukarin” iz Korčule. To je još jedan dokaz autohtonosti, originalnosti i kvalitete proizvoda u koje gospođa Matijaca već godinama unosi toliko ljubavi i truda – rekla je gđa Ljubica Ugarković iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koja je ujedno na ovom sajmu i prezentirala spomenuti Projekt.

Sajam koji ima za cilj podizanje svijesti o zdravoj prehrani, ekološkim standardima, održivom razvoju, ravnoteži prirode, gospodarstva i čovjeka, ove je godine okupio 306 izlagača, među kojima je podijeljeno je 25 priznanja u različitim kategorijama.

Nenad Kosović

Pošalji dalje:

3 komentara “Još jedno priznanje korčulanskom Cukarinu

 1. Mediaveli (Uredi)

  Bravo Smiljana! A da ovi mlaji jo znaju kako si ti prid oko 45 godišći kantala, ne bi ti ostalo više vrimena za činit cukarine.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Lipad (Uredi)

  E Evo u Korčuli, svaki gost mora provat, ovo je ZAKON:)), svaka čast gđo Smiljana i velike čestitke

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Lipad (Uredi)

  Gosp. Mediaveli, bolje da gospođa radi cukarine nego da kanta.:)) Virujem da je i to lipo radila, obzirom da je temeljita što se vidi i po ovim malim slatkim djelima, ali bi mi sladokusci bili uskraćeni tada, za usudila bi se reć, najboje dalmatinske kolačiće.:))

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.