Čestitka povodom Dana planeta Zemlje

dan-planeta-zemlje-naslovnicaDan planeta Zemlje slavi se svake godine 22. travnja i tada osobitu pažnju posvećujemo očuvanju okoliša i prirodnih ljepota našega planeta. Prvi je put obilježen 22. travnja 1970. godine, a u cijeloj Hrvatskoj se sustavno obilježava od 1990. godine.

Povodom obilježavanja tog dana Korčulanska liga, HSLS i HSS čestitaju praznik svima onima koji rade na zaštiti planeta na kojemu živimo i objavljuje zajednički dio programa koji se odnosi na EKOLOŠKU KORČULU kao jednu od osnovnih programskih vrijednosti koja se temelji na uvođenju sustava gospodarenja otpadom i uvođenju sustava obnovljivih izvora energije.

Gospodarenje otpadom i energetska učinkovitost kao temelji održivog razvoja !

Restrukturiranje JTD Hobera sa ciljem fokusiranja na osnovne komunalne usluge ili osnivanje novog otočnog poduzeća sa ciljem pružanja komunalnih usluga, razvoj projekta energetske učinkovitosti te gospodarenje otpadom na ekološki prihvatljiv način.

Uvođenje sustava Sustava gospodarenja energijom te osnivanja EE info centra u Gradu sa ciljem uvođenje racionalnih načina korištenja energije, smanjenje potrošnje kako u velikim sustavima (Domovi zdravlja, hoteli, općinske i državne zgrade,..) tako i u privatnim domaćinstvima, osiguranje tehnoloških rješenja, praćenje smanjenja troškova nakon instaliranja istih, apliciranje prema državnim i europskim fondovima.

Realizacija projekta odvodnje otpadnih voda u suradnji sa njemačkim partnerom.
Razmatranje, procjena isplativosti i uvođenje sustava obnovljivih izvora energije (solarno, biomasa, dizalice topline,.. ). Suradnja sa investicijskim fondovima te privatnim investitorima.

Ublažavanje ili potpuna sanacija problema anorganskog i organskog otpada.

 

Pošalji dalje: