Noć knjige 2013.

Program Noći knjige odradili smo uspješno na zadovoljstvo svih koji su bili uključeni u organizaciju i realizaciju mnogobrojnih događanja. Gradska knjižnica Ivan Vidali Korčula proširila je program s naslovom “Noć knjige – i dani prije…. i dani poslije!”

U danima prije pripremili smo dva četvrta razreda Osnovne škole Petra Kanavelića (ukupno 43 učenika) za akciju BookCrossinga. Učenici su poklonili vlastite knjige, opremili ih naljepnicama na radionici u knjižnici i 23. travnja otputovali s njima na terensku nastavu u Gorski kotar. Plan putovanja i nastave uključuje akciju “Oslobodimo knjige” na različitim i neobičnim mjestima.

Naš je program sadržavao i dnevne aktivnosti u matineji Noći knjige u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima s ciljem uključivanja što većeg broja mlađih sudionika – učenika osnovne škole.
Započeli smo u 8:30 organiziranim posjetama učenika od I. do IV. razreda s učiteljicama i temama:
– “The Fantastic Flying Books” – animirani film
– Pričamo o knjigama
– “Čuvajmo knjige” – kreativna radionica izrade bookmarkera
– Izložba “Čuvajmo stare i vrijedne knjige”
– Obrada lektire u knjižnici – Andersenove bajke i Medo Winnie
– Literarna radionica “Pišem ti pismo” – voditeljica Darinka Krstulović
U programu za mlađi uzrast učestvovalo je ukupno 180 učenika.
U večernjim satima do duboko u noć družili smo se uz:
– Predstavljanje projekta učenika Srednje škole Petra Šegedina “Ime je znak” s prikazom mjesta stanovanja u zemljopisnoj, jezičnoj i književnoj korelaciji s posebnim naglaskom na prezimena stanovnika i njihovo porijeklo – mentorice Maja Šestanović i Ines Peručić – održano “U danima prije…!” 19. travnja
– “Poza je za prozu” – okrugli stol ljubitelja čitanja s korčulanskim autorima kroz razgovor o uzorima u književnosti i prvim koracima u čitanju i pročitanim knjigama u djetinjstvu – voditeljica Maja Šestanović
U aktivnostima za odrasle bilo je 67 sudionika i posjetitelja.
Program “…i dani poslije” nastavljamo 25. travnja s literarnom radionicom “Pišem ti pismo” s porukama za ozdravljenje bolesnoj djeci u Klaićevoj bolnici u Zagrebu uz poklon slikovnica za bolničku knjižnicu – voditeljica Darinka Krstulović.

Zadovoljni smo odazivom na sva naša događanja kao i reakcijama mlađih i starijih sudionika.

Zahvaljujemo svima na pomoći i odazivu i posjeti događanjima.
Više o…! na www.gk-korcula.hr

bookmarker cuvajmo stare knjige ime je znak pisem ti pismo poza je za prozu

Pošalji dalje: