KPK u Zadru na zimskom B prvenstvu

KPK u Zadru na zimskom „B“ prvenstvu  Prošli vikend 10. i 11. travnja 2010. u Zadru je održan plivački Kriterijski miting „ B „ klubova ili drugim riječima zimsko „ B „ prvenstvo Hrvatske. Na njemu se u organizaciji domaćina PK Zadar natjecalo ukupno 10 klubova sa 270 plivača. Plivalo se u novom bazenu na Višnjiku.

KPK je došao na prvenstvo sa muškom ( 12 plivača ) i ženskom ( 11 plivačica ) ekipom. Na kraju smo ekipno bili drugi iza Zadra. U muškoj apsolutnoj konkurenciji zauzeli smo drugo mjesto, kadeti su također ukupno bili drugi dok su cure bile četvrte u općoj i kadetskoj konkurenciji. Osvojili smo ukupno 41 medalju i to 9 zlatnih, 22 srebrne i 10 brončanih.  Od naših pojedinačno je najbolji bio Vinko Fabris sa osvojenih 9 medalja od čega su tri bile zlatne.Vinko je isplivao i najvrjedniji rezultat natjecanja među kadetima na 50m kraul (29,22 ) po HPS tablicama.  Od cura treba istaknuti Mateu Vojinović. Ona je plivala u konkurenciji početnika te na 50m prsno i 100m mješovito osvojila po srebrenu medalju. Među muškarcima izdvojili su se još Marin Petković i Mario Čeprnja sa po 5 osvojenih medalja.

Klub je zadovoljan sa postignutim rezultatima jer mi zapravo među konkurencijom imamo najslabije mogućnosti plivanja u zatvorenom bazenu. Ostali to imaju a pogotovo ekipe Zadra i Jadere koji već godinu dana plivaju u novom plivalištu na Višnjiku. Isto tako ženska ekipa bila je hendikepirana nenastupanjem važnih plivačica pa i nije mogla postići svoj maksimum.

S djecom su bili treneri Adriana Barčić i Damir Stipanović te kao vođe puta dr. Marko Čeprnja i Milan Vojinović.

Pošalji dalje:

2 komentara “KPK u Zadru na zimskom B prvenstvu

  1. runja (Uredi)

    Bravo, a di će nam bit kraj kad budemo imali bazen osim što talenata za plivanje ima..ima!

    Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.