Međunarodni trening volontera Crvenog križa u Solinu

923407_10200536107419205_1988393553_nHrvatski Crveni križ protekli vikend organizirao je međunarodni trening stručnjaka za pročišćavanje voda u područjima pogođenim katastrofama u Solinu. Trening je organiziran uz pomoć aktivista Gradskog društva Crvenog križa Solin i prvi je od ukupno četiri koji će biti održani u Buzetu, Dardi i Ivanić Gradu.

Ovim ciklusom treninga na republičkoj razini Hrvatski Crveni križ spreman je odgovoriti na rastuću potrebu sudjelovanja u područjima pogođenima poplavama, sušama i raznim vrstama zagađenja voda. U takvim područjima aktivisti Crvenog križa Hrvatske biti će spremni sudjelovati sa svojim stručnjacima i svojom skupom opremom. Na treningu je sudjelovalo 18, mahom mlađih volontera među kojima je iz naše županije bio Ivan Botica, član GD Crvenog križa Korčula.

Trening se sastojao od tri dana terenskog rada u okviru kojih je teorijski dio direktno primjenjivan na sustavima za pročišćavanje pitke vode. Voditelji treninga su bili članovi CK Austrije a korištena su tri sustava HCK koji su postavljeni u kampu podignutom na području grada Solina. Atmosfera je bila radna, ali uz mnogo druženja, izmjene iskustava te su stvorena mnoga prijateljstva koja će doprinijeti kvalitetnijem timskom radu do kraja obuke.

Pošalji dalje: