Potpisana koalicija SDP, HNS i HSU

sdp-hns-hsuU atriju Doma kulture u Korčuli, predsjednici gradskih ogranaka Hrvatske stranke umirovljenika Darko Lozica, Hrvatske narodne stranke – Liberalni demokrati Robert Lučić i Socijal demokratske partije Mladen Marelić, potpisali su koalicijski sporazum za nadolazeće lokalne izbore. Predsjednici su istaknuli zadovoljstvo s dosadašnjim suradnjama i koalicijskim partnerstvom.

Vjerujemo u bolje sutra Korčule i opće dobro, a zajedničkim nastupom i pobjedom na skorašnjim izborima svojim ćemo sugrađankama i sugrađanima to i osigurati.

Prisutne je pozdravio i aktualni dogradonačelnik grada Korčule Franc Stenek, dipl. ing. el., kandidat koalicijske liste SDP, HNS i HSU za gradonačelnika Grada Korčule.

Ovim koalicijskim sporazumom jasno smo definirali zajednički cilj kampanje – pobijediti na svibanjskim izborima te ponovno na dobrobit svih građana upravljati našim Gradom.

Svoje pobjedničke ambicije temeljimo na nizu uspješnih projekata koje smo provodili i realizirali u prethodnom mandatu te planu «Sve za Korčulu» kao programskoj platformi skladnog i održivog razvoja svih naselja naše lokalne zajednice.

Mi ćemo zatražiti i, uvjeren sam, dobiti povjerenje većine naših sugrađana da u narednom razdoblju upravljamo Gradom osiguravajući svim žiteljima uvjete za prosperitetan, siguran i zdrav život.»

Stenek je predstavio i kandidata za mjesto zamjenika gradonačelnika – Lovru Krstulovića, dosadašnjeg predsjednika gradskog vijeća, čiju je kandidaturu Gradski odbor korčulanskog SDP-a jednoglasno prihvatio.

Nazočnima se obratio i nostitelj liste, Zoran Čumbelić dipl. ing. stroj.

Na zamjerke o tome da nemamo plan i ideju za vođenje ovog Grada u nadolazećem razdoblju, odgovorit ćemo na jedan i jedini mogući način – pobjedničkim Programom i Listom, sastavljenom od sjajnih mladih, moralnih i stručnih ljudi.

Poštovat ćemo, prije svega i to ne samo forme radi, zakonsku odredbu o zastupljenosti žena na Listi naše koalicije. Obrazovna struktura, profili zanimanja te zastupljenost po mjestima, osigurat će nam dodatni legitimitet, na tragu naših ideja iz prošlog saziva GV-a, a naša izborna očekivanja su standardno – velika!

Listu SDP-ovih članova ove koalicije (uvažavajući sporazumom dogovorena mjesta naših koalicijskih partnera), sastavio sam vođen vlastitim uvjerenjem da sadrži najkvalitetnije kandidate koje SDP Korčule u ovom trenutku može dati.

Osobno jamčim za svako ime koje će se pojaviti na Listi i isto tako preuzimam potpunu odgovornost za svaki rezultat koji ova Lista u konačnici poluči.»

Kandidat za zamjenika gradonačelnika, Lovro Krstulović dr. med. dent. naglasio je sljedeće:

«Kao Predsjednik GV-a u prošlom sazivu, ali isto tako i u vlastitoj stranci, zalagao sam se za kulturu komunikacije i međusobnog uvažavanja pa i u različitosti razmišljanja, svih aktera u političkom životu ovog Grada.

Na ovim temeljima prihvatio sam i ovu kandidaturu, kao idealan spoj mladosti i iskustva, temeljen na mojoj i Francijevoj dosadašnjoj suradnji i uzajamnom uvažavanju. Spreman sam i motiviran za našu pobjedu u nadolazećim izborima, a argumenata za takva očekivanja vjerujem da ima dovoljno!»

Ulaskom RH u EU, Grad Korčula i formalno ulazi u jedno novo, povijesno razdoblje.

Svijesni te činjenice te trenutne nepovoljne situacije u Republici Hrvatskoj, koja se nažalost debelo reflektira pesimizmom i frustriranošću i na našoj, lokalnoj razini, mi članovi ove koalicije, spremni smo na donošenje odluka i preuzimanje pune odgovornosti.

Spremni smo isto tako, napraviti kvalitativni iskorak, vođeni vlastitim dubokim i iskrenim uvjerenjem, a u korist i za dobrobit Grada, svih građanki i građana Korčule, Žrnova, Pupnata, Čare, Kneža i Račišća, za bolje sretnije i veselije sutra – svima nama!

Od svojih birača i svih onih koji će nas prepoznati, očekujemo punu podršku i spremnost za izlazak na birališta.

I za kraj, naš cilj na ovim izborima je dobiti podršku svih birača za SDP-ova gradonačelnika i njegova zamjenika, naš cilj je ostati najbrojnija koalicija u Gradskom vijeću poštujući pritom sve izborne sudionike i političke protivnike. Nadamo se argumentiranoj i poštenoj kampanji te smo uvjereni u naše pozitivno ostvarenje.

Pošalji dalje:

3 komentara “Potpisana koalicija SDP, HNS i HSU

 1. borak (Uredi)

  Da baren ova trojica nisu u SDP, odma bi in da glas, ovako ???
  Baren nisu došli iz biroa za nezaposlene.
  Žalostan je ovi grad kad najboje kandidate daje esdepe!

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. tulipan (Uredi)

   Ako misliš da su na toj listi najbolji kandidati, zašto je problem što se stranka zove SDP ili bilo kako drukčije? Možda se trebaš zapitati zašto su baš na njihovoj listi najbolji kandidati! Zar stranku ne čine ljudi!?

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.