Vijenac prvom korčulanskom gradonačelniku dr. Lakiću

lakic(RAVNO, PEĆINE) – Kandidat grupe birača za gradonačelnika Grada Korčule Vjeran Filippi je kampanju za lokalne izbore započeo u Pećinama blizu Ravna u Hercegovini polaganjem vijenca na grob prvog korčulanskog gradonačelnika: Dr. Antu Lakiću, prvom korčulanskom gradonačelniku, povodom 20. obljetnice osnutka Grada Korčule, uz znak sjećanja: HSS, HSLS, Korčulanska liga.

– Dvadeseta je obljetnica osnutka Grada Korčule u neovisnoj Hrvatskoj, i smatramo dužnim prisjetiti se prvog gradonačelnika te mu i na ovaj način odati zahvalnost za dva mandata koliko je bio na čelu Grada. U svom programu smo na prvo mjesto stavili ljude, građane ovoga Grada, pokazujemo to i na ovaj način, kroz svoj prvi korak u kampanji, bit ćemo Grad koji brine o svojim građanima.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Ivan Grbin se prisjetio dr. Lakića koji će Žrnovcima ostati u sjećanju po realizaciji prve faze vodovoda u mjestu. – Na početku njegovog mandata zajedno smo putovali u Pulu na preuzimanje visokotlačne pumpe, donacije fimre Croatia pumpe iz Karlovca, koja je bila početni poticaj za dovođenje vode u vodospremu
Lokvica.

Posjet Ravnom smo iskoristili za razgledavanje općine Ravno, bili smo i u Zavali s namjerom obilaska spile Vjetrenice, nažalost bila je zatvorena. Osjetili smo samo njen vjetar koji konstantno struji prema vani ili unutra ovisno o dobu godine brzinom oko 10 m/sec. U Zavali smo pozdravili ratnog povjerenika za Južnu Dalmaciju dr. Juru Burića, te se zajedno prisjetili njegovog posjeta Korčuli s “bijelcima” (EU promatračima) u danu kada je Jugo mornarica prijetila Blatu i Veloj Luci.

Pošalji dalje:

7 komentara “Vijenac prvom korčulanskom gradonačelniku dr. Lakiću

 1. Žarko Žaknić (Uredi)

  ja sam mislio da je grad Korčula malo stariji od 20 godina
  pa ne počinje povijest Korčule u 90-im
  Korčula ima statut Grada iz 1214 godine.
  zar su ovi to zaboravili, gdje su školu pohađali?

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. nikolas (Uredi)

  Lipo je da su posjetili grob dr. Lakica, jer dvojica na ovoj slici su njegovi susjedi, a treci je sa njim suradjivao, tako da su ga dobro poznavali. Mislim da to i nije trebalo objaviti kao vijest, pogotovo ne sada u ovo predizborno vrijeme, jer je namjera ocita, a i mislim da od strane trojice odavanje pocasti i zahvala za ono sto je taj covjek ucinio ne treba previse medijske pompe. Mislim da su u tekstu mislili na prvog gradonacelnika od nezavisnosti, iako mi se cini da je prvi gradonacelnik bio gosp. Milat, svakako nespretno napisan tekst. I mislim da je u redu da gosp. Zaknic iznese svoje misljenje, i po prijasnjim komentarima vidi se da je povrijedjen. Svakako istina se treba znati i mislim da je gradjani znaju i to ce se, bar se iskreno nadam, vidit na izbornim rezultatima, ali opet ne treba sada zbog privatnih sukoba, koji ponavljam zasigurno su bili burni i bolni, trazit svaki put dlaku u jajetu nakon svakog teksta, i ostavimo se predizbornih prepucavanja i mislimo na boljitak naseg Grada.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
  1. Žarko Žaknić (Uredi)

   ovdje su dvije stvari u pitanju a nikakav osobni sukob jer ga nema, jedini sukob je onaj moralni
   kao prvo , dozvoljavam da svak ima svoje mišljenje o dr Lakiću a istovremeno zadržavam pravo i na moje, za mene osobno on svakako nije osoba koju bi trebalo uzdizati jer u ovoj konotaciji s njim se sjećamo i cijele garniture koja je u posljeratno vrijeme drmala Korčulom po principu, da se tako izrazim, stoke sitnog zuba
   a druga stvar je da ako se trebamo nekog sjetit i poštovati onda su to branitelji sa područja grada Korčule koji su položili svoj život na oltar domovine a nikako političari koji su se u isto vrijeme okoristili pozicijama(a koje je naraod kasnije zbog toga i smjenio s pozicija još 2000 godine) mislim da je bilo umjesnije posjetiti njihove udovice i djecu i vidjeti u kakvim uvjetima oni žive danas (iako bi to bilo također prozirno)i trebaju li pomoć ovog društva. Iako bi i to za mene bilo neumjesno jer su se oni borili za jedinu domovinu a ne za pojedinu stranku, a možda se je vijenac jednostavno mogao postaviti i pred njihov križ i privući desno biračko tijelo a sebe ne uprljati prošlošću.
   sve u svemu vrlo nespretno izvedeno i još manje spretno predstavljeno javnosti
   i samo još nešto da bude jasno, ja na Vjerena nisam ljut i ne vršim nikakvu osvetu osobne razine, jednostavno čovjek je odobrao svoj put i stoji iza njega kao i ja iza svog, ali trenutno kao politički na drugačijoj strani koristim njegove i tuđe gafove za prezentaciju vlastitih stavova. Ako to nije legitimno i vi svrstavate u prepucavanja ja tu ništa ne mogu – za mene svak ima pravo na svoje mišljenje i javno izražavanje istog, valjda su za to i poginuli svi oni dragi mladi ljudi koji su položili živote na oltar domovine i demokracije, tj višestranačja i prava na različito mišljenje

   evo i na ovakav način se može privlačiti “desno” biračko tijelo 🙂

   Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Mali od kužine (Uredi)

  Bliska budučnost. U Korčuli su upravo održani lokalni izbori. Na opće iznenađenje u gradska vijeća nisu izabrani kandidati niti jedne političke opcije koja je vladala Hrvatskom 23 godine. Odaziv na izbore bio je 100% . Korčulani su konačno svi izašli na izbore i glasove dali potpuno nepoznatim kandidatima. Jasna i glasna poruka o 23 godine krađe, sumljivim privatizacijama i uhljebljavanju podobnih a ne sposobnih. Dok su u najvećim Korčulanskim strankama konsternirani najnovijim događanjima, građani Korčule slave na ulicima”. Lijep san i onda budilica. Vrijeme je da kreneš na posal i vratiš se u j….. zbilju.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Boduluca (Uredi)

  Ha ha ha ha ONI će brinut o gradjanima ovog grada. Stvarno za puknut od smiha. Toliko su godina već u vijeću i sad su se obadali da imaju gradjane o kojima treba brinut. Pokrijte se po ušima i napokon počnite obećavati ono što ćete moć ispunit. Nadamo se da će iduća slika s putopisa biti polaganje vijenca na grob dr. FranjeTuđmana a par dana prije izbora nadamo se da ce položiti vijenac i na grob Josipa Broza jer bi bila sramota da to ne učine :))

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 5. rusulica (Uredi)

  Najezila san se od smija. Lakicu neka je laka zemlja. Ali pocet kampanju s groblja, Boze mi prosti ma di ce du van zavrsit onda kampanja? Moze bit lako u Sjevernu Koreju.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 6. yz (Uredi)

  kampanja će završit u krkeljaša, gdje ce dogovarat sirovost/prepečenost pobjedničkog janjca.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.