Bili smo u Hoberu

hober_fotkaKandidat za gradonačelnika Korčule Vjeran Filippi i njegov zamjenik Ivan Grbin su predizborne aktivnosti danas nastavili radno, posjetili su komunalno poduzeće Hober gdje su iz prve ruke, od direktora Marka Milata, dobili informacije o stanju u poduzeću i planovima razvoja vezanim uz javne poslove koje ova firma obavlja. Hober je 3/4 javnih poslova u gradu, onih koje građani vide i osjećaju, stoga je njihova dobra organiziranost od velike važnosti za sve građane.

Hober, kaže Marko, građani uglavnom kritiziraju a pohvale su vrlo rijetke, za razliku od turista i njegovih kolega koji Korčulu smatraju urednim gradom. – Poslovi firme (ribarnica, tržnica, odvoz smeća, odvodnja, lučica, javna rasvjeta, parkovi, parking, pranje grada) se u sezoni upetorostručuju te s 31 zaposlenim ne mogu uvijek promptno zadovoljiti očekivanja, ali bi i građani svojim korektnim ponašanjem vezanim uz djelatnosti Hobera mogli doprinijeti kvalitetnijoj usluzi, primjerice ne bacati kapote i đempere u kanalizacijski sustav jer to sigurno blokira rad pumpi.

Vjeran Filippi je primijetio kako rascjepkanost komunalnih sustava na otoku ograničava sve općine i Grad Korčulu, te čini uslugu skupljom i neprikladno tehnološki organiziranom. Tehnologija deponiranja otpada nam je ista posljednjih nekoliko desetljeća. Cilj nam je potaknuti sve subjekte na otoku u smjeru integracije ovih poslova, čime bi nam otočni okoliš bio posebno zahvalan, ali također i napraviti nužne mjere restrukturiranja sa ciljem da se Hober fokusira na osnovu djelatnost gospodarenje otpadom.

KL, HSS, HSLS

Pošalji dalje:

3 komentara “Bili smo u Hoberu

 1. Neverina (Uredi)

  Vidila san da je gospodin Filipi krenuo u predizbornu šetnju punom parom pa ga pitam kad će pored izbornog pokazivanja naći vremena posjetiti Katedralu i rješiti obečano financiranje rekonstrukcije Katedrale? A još bi ga voljela pitati kako je iz teksta Korčulanske lige nestao podatak o donaciji od 35.000 kn? Pa me interesira dali je Korčulanska liga donirala te novce ili je to bilo samo reklamiranje? Nadam se da je gospodin Filipi časan čovik pa će pučanstvu grada Korčule pojasniti na ovim stranicama što je sve rekao i što je sve učinio po pitanju Katedrale. Unaprijed zahvalna na odgovoru Neverina

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 2. rusulica (Uredi)

  Ma moa neverina, cudin ti se na trosenju vrimena. Pusta obecanja, luda radovanja. Imaden katkad osjećaj, da ne zivin u mojoj Rvatskoj drzavi. Ponukala si me debelo da izrigan na sva ova ********** oko mene. Uvik isti i uvik jin je malo, dokle moj Boze? Ma pitala bi hi u kojega se popa ispovidaju, eto samo toliko.

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Replay (Uredi)

  Kad ovo čitan,para mi se da živin u Švedskoj.Neznan,možda se varan

  Sviđa mi se / ne sviđa: Thumb up 0 Thumb down 0

Komentari su zatvoreni.