Zahuktava se kampanja i sve se više obećava

Predizborna kampanja se pomalo zahuktava i sve češće imamo prilike “uživati” u prepucavanju kandidata za vijeće ili mjesto gradonačelnika. Mnogi će reći da najbolje tek dolazi.

Govoriti o turizmu u Korčuli, možda bi trebalo započeti sa javnim WC-om koji je stalno zatvoren, tako da se turisti moraju snalaziti po gradu.

IMG_9841

.IMG_9844

Ni kod kule Revelin nije ništa bolja situacija

Kula Marka Pola otvorena tek nedavno, stoji uz rodnu kuću Marka Pola na koju su svi zaboravili, a smeće se gomila iz dana u dan.

IMG_9704

Netko bi trebao konačno u 21.stoljeću (uskoro u EU), objasniti zašto se karta za katamaran mogu kupiti samo od 5.30 – 6.00 i od 18.00 do 18.30, često i kraće?

Mažda javnost nije upoznata sa činjenicom da su državne subvencije  sa 12 milijuna kuna smanjene na 6 milijuna kuna za katamaransku liniju Korčula-Hvar-Split, te bi koncesionar uskoro mogao otići  sa modernim katamaranom, kojeg bi uskoro zamijenio vjerovatno katamaran Jadrolinije manjeg kapaciteta.

Također bi netko morao dati odgovor na pitanje zašto među devet gradova Hrvatske koji su dobili subvencije za izgradnju infrastrukture u lukama nema Korčule?  Svjedoci smo da opada broj posjeta kruzera u našem gradu.

Vela Luka je dobila subvencije, a nema ” političku vertikalu ” toliko spominjanu na posljednjim izborima.

Možda bi netko konačno trebao dati odgovor zašto Grad Korčula ne želi staviti u funkciju bivši restaurant “Liburnu” ?

IMG_9842   IMG_9843

Važno je obećati da će se Grad brinuti o svojoj imovini, te je staviti u funkciju, baš kao i prije 4 godine.

Kada će Grad shvatiti da se mora okrenuti svom “kapitalu”, da bi stvarao novi kapital, ostvario dobit, zaposlio ljude i osigurao bolje sutra na otoku na kojemu “tiho” opada broj stanovnika.

I.A.

Pošalji dalje: